Actualitat

Canet de Mar vol la Creu de Sant Jordi per a La Trinca

El consistori maresmenc demana a la Generalitat el reconeixement per al grup

El 2019 es compleixen 50 anys de la creació del trio

| 17/09/2018 a les 09:00h

La Trinca
La Trinca | Arxiu Enderrock
L’Ajuntament de Canet de Mar ha aprovat, per unanimitat, una moció amb la qual insta la Generalitat de Catalunya que concedeixi la Creu de Sant Jordi a La Trinca. El grup canetenc, format per Toni Cruz, Josep Maria Mainat i Miquel Àngel Pasqual, es va fundar el 1969 i ben aviat es va convertir en un supervendes. Durant la carrera del grup van enregistrar una trentena llarga de discos, entre els quals hi ha Festa Major (Edigsa, 1970) i Nou de Trinca (Ariola, 1981).


La Trinca es va avançar en moltes coses. Van rodar el seu primer videoclip el 1970 (“Tots som pops”), onze anys abans de la creació de la MTV i de l’eclosió del gènere; van convertir els seus recitals en espectacles teatrals i van fer el salt a la televisió, on van aconseguir l’èxit amb programes com No passa res (TV3) o Tariro Tariro (TVE).

Convertits ens empresaris d’èxit a través de la seva productora, La Trinca esdevinguda Gestmusic ha estat productora de programes televisius com Crónicas marcianas (Tele5) o Operación Triunfo (TVE). El 2015 van pujar de nou a l’escenari en l’acte electoral de Junts pel Sí, la candidatura on es presentava Josep Maria Mainat. Com a curiositat cal assenyalar que Rosa Maria Sardà –exparella de Mainat i amb qui té un fill en comú, l’actor Pol Mainat– ja va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 1994, però el 2017 la va retornar perquè “ateses les circumstàncies” polítiques no es considerava mereixedora del guardó.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, La Trinca, Canet de Mar, Creu de Sant Jordi, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.