Actualitat

La presentació d'Enderrock 25 anys arriba a Manresa

La sala Stroika acull la presentació del número especial de la revista i la projecció del documental ‘Les cançons del 68’

A l’acte hi intervindrà el cantautor xativí Feliu Ventura

| 20/09/2018 a les 10:00h

Enderrock segueix celebrant els 25 anys de la revista i reprèn les presentacions arreu del país. Avui serem a Manresa, la capital de la cultura catalana 2018. L’acte serà a les 19 h al Centre de Creació Musical Stroika, amb la presència d’Anna Crespo (tinenta d’alcalde i regidora de Cultura i de Joventut), Feliu Ventura (cantautor) i Joaquim Vilarnau (coordinador del número especial).

La revista Enderrock especial 25 anys està dedicada als 50 anys de "L'estaca" de Lluís Llach, a la història i importància de la cançó que va marcar la lluita antifranquista i que s'ha convertit en un himne intergeneracional. Com va néixer la cançó? Qui era l'avi Siset? Busquem les respostes directament en les paraules del seu autor, un Lluís Llach sense censura. I no s'acaba aquí, aquest número especial també classifica 250 versions de "L'estaca" i ha demanat a 50 personalitats del món cultural, social i polític dels Països Catalans que ens expliquin el significat personal que té per ells aquesta cançó.

Amb un podi que lideren LlachSerrat i Raimon amb temes com "L'estaca", "Paraules d'amor" i "Al vent", respectivament, l'especial 25 anys llista també les 100 millors cançons de la Cançó, que ara expliquen el nostre llegat musical i històric. Dins aquesta selecció trobem exemples com "Què volen aquesta gent?" de Maria del Mar Bonet, "Noia de porcellana" de Pau Riba o "Petita festa" de Toti Soler, entre altres. A part, l'especial celebra els 25 anys de la revista amb un repàs de la història d'Enderrock, any per any, amb els esdeveniments i fets musicals més importants per a la revista.

A més, amb motiu del mig segle de les revoltes del Maig del 68, l'entrega també inclou un documental en DVD amb entrevistes als autors d'una desena de grans cançons popularitzades aquell any. Unes cançons que tenen com a protagonistes Lluís Llach amb "L'estaca", Maria del Mar Bonet amb "Què volen aquesta gent?", Joan Manuel Serrat amb "Paraules d'amor", Toti Soler amb "Petita festa", Pau Riba amb "Noia de porcellana", Sisa amb "L'home dibuixat", Pi de la Serra amb "L'home de carrer i Jaume Arnella amb "Les rondes de vi". La llista es completa amb "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor i "D'un temps, d'un país" de Raimon.

A Manresa es visionarà el documental Les cançons del 68, i es podrà adquirir aquest número especial de la revista.
 
Especial: Enderrock 25 anys
Arxivat a: Enderrock, aniversari, corporatiu, Enderrock25, L'estaca, Lluís Llach, Enderrock, actualitat, Manresa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.