Estrena

Estrenem el primer senzill del disc homenatge a Sergi Ramis

El compositor mallorquí resident a Los Angeles ens va deixar fruit d'una malaltia el passat mes de desembre

| 20/09/2018 a les 13:30h

Sergi Ramis
Sergi Ramis | Jazmina Avellanedas

Els projectes discogràfics poden tenir arrels i motivacions molt diverses. Aquells primers discos que no tindran mai continuïtat però que podrien arribar a ser obres mestres, treballs concebuts per ser èxits radiofònics i aconseguir la fama d'un artista o també recopilatoris que neixen per acabaran als prestatges de les botigues. El projecte del qual us volem parlar neix des de l'admiració, la generositat i l'amor. És un homenatge sentit a Sergi Ramis, compositor mallorquí amb projecció internacional, que va partir molt abans del que li tocava.

El seu millor amic, Magí Garcías, ha tret la força per reunir una vintena de músics i deixar enregistrat el seu llegat a Abans que t'adormis, Sergi Ramis In Memoriam (Blau, 2018). Avui estrenem "Demà plourà perquè un ós polar s'ha menjat les estrelles", cançó interpretada per Magí Garcias al piano i Joan Jordi Oliver al saxo: 

Aquesta peça està basada en quatre acords però desplega una textura pianística aleatòria. Tal com avança Magí Garcias, director artístic i intèrpret de l'obra: "Les tècniques aleatòries li donen el toc avanguardístic o experimental que queda contrapesat amb l'ús d'una harmonia convencional". 

L'equip de gravació l'han format dos grups, gent propera a l'univers musical de Ramis i, després, un equip de músics professionals de l'àmbit internacional, principalment d'Europa i Amèrica. Ha estat enregistrat a Sonoteque, amb Miquel Llinàs, que s'ha encarregat d'una part de la producció i de la masterització. Garcias explica: "Ha estat un procés molt emotiu sobretot perquè la majoria de gent que hi ha intervingut ho ha fet amb interès i ha convertit el procés en un fet irrepetible. Aquest tipus de projectes surten una mica del marc de la normalitat. Tots els músics hem coincidit que no era un projecte convencional, més aviat ha estat un projecte generós i emocional per homenetjar un músic que era com nosaltres. Ens en hem adonat que hauríem pogut ser qualsevol de nosaltres, però va ser ell qui s'en va anar abans d'hora".

El concert de presentació es va fer aquest dimecres 19 de setembre al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. A Catalunya, la presentació serà el 25 de setembre a l'Auditori Municipal de Terrassa. El disc es podrà escoltar a partir d'aquest divendres 21 a les plataformes digitals.
 

Foto: Amaia Miranda

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDRBalears, Sergi Ramis, estrena, música clàssica

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.