la tria

Mercè Martínez: «Recordo tornar-me boja amb temes de Red Hot Chili Peppers»

Lluís Llach, Èric Vinaixa i Red Hot Chili Peppers apareixen a la selecció musical de l'actriu

La sabadellenca actua al musical 'Maremar' de Dagoll Dagom

Elisenda Carod: «Podria escriure la meva vida a través de la banda sonora de Blaumut»

| 23/09/2018 a les 11:00h

Mercè Martínez a l'obra 'Maremar'
Mercè Martínez a l'obra 'Maremar'
És una de les cares més conegudes de les sèries televisives de TV3 i dels musicals en català. Ha passat de ciberamiga d'en David Güell de Plats Bruts a ser la mentidera compulsiva dels migdies de Catalunya amb el seu paper de Natàlia a La Riera. De tots els personatges que ha interpretat, Mercè Martínez ha anat col·leccionant cançons per configurar la seva llista vital de Spotify. 

A punt d'entrar a la pell d'un nou personatge al musical Maremar de Dagoll Dagom, l'actriu repassa els grans èxits de la seva trajectòria professional i personal. 



1. Cançó que et remeti als primers anys de la teva trajectòria professional com a actriu.
"Don't Waste Your Time", de Rachelle Ferrell


"A les primeres èpoques, sobretot quan estava estudiant, vaig dedicar-me a fer una recerca incansable de dones que canten. Em flipava passar d’un estil a l’altre amb aquesta única premissa... i tenint en compte que no hi havia Spotify, era un mèrit enorme, perquè era comprar discos a cegues. Els primers sous van anar a parar a les meves prestatgeries de cedés, i així vaig descobrir Rachelle Ferrell, una bèstia parda. Devoció absoluta!"

2. Cançó que et recordi l'època en què apareixies a Plats Bruts
"Suck My Kiss", de Red Hot Chili Peppers.


"Fa moooolts anys i era època de treballar molt i de sortir a ballar molt també. Recordo anar a algun local on punxaven rock i tornar-me boja amb temes de Red Hot Chili Peppers."

3. A Porca misèria encarnaves una jove enamorada que no gaudia de gaire autoestima. Quina cançó li recomanaries?
"Ales en sang", d'Èric Vinaixa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ag1OH0i5YdI
"Recordo tenir una època bastant baixa i que em va caure una cançó a les mans d'Èric Vinaixa que em reconfortava molt!" 

4. Cançó que representi més bé la teva etapa com a Nora a La Riera.
"On My Way", de Cocoon.


"Han estat set anys, és molt difícil escollir-ne només una! Potser triaria aquesta de Cocoon, que parla del fet de continuar amb una mentida, per la por d'afrontar una nova realitat. Fa molt per la Nora, el meu personatge!" 

5. Cançó de musical que més et defineixi com a cantant i actriu.
"I'm a Stranger Here Myself", de Dee Dee Bridgewater.


"Em costa definir-me a mi mateixa perquè trobo que t’encasella una mica, i això ja ho fan els altres molt ràpidament en aquesta professió... Però si hagués de triar un compositor, segurament em quedaria amb Kurt Weill. Us poso una cançó de Dee Dee Bridgewater, que és una exactriu de musicals i la trobo una cantant de jazz excepcional!" 

6. Al teu paper a l'obra musical T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré! reflexiones sobre les relacions. Quina cançó defineix el teu concepte d'amor (en totes les seves variants)?
"I'm Going to Stop Pretending that I Didn't Break Your Heart", d'Eels.


"M’és impossible amb una cançó definir tots els tipus d’amor, tenint en compte que fa poc n’he descobert un de nou, que és el de mare, però sí que te'n puc dir una que em va ressonar molt en un moment. Explica molt bé el que hauria volgut sentir d’alguna boca d’algú, i també el que jo hauria hagut de dir a algú i no vaig fer mai. Però, per això, tenim el Sr. E."

7. A les xarxes socials mostres molta activitat a favor de la llibertat dels presos polítics i la democràcia. 

"Tinc les xarxes molt compartimentades: Twitter la faig servir per estar informada, Instagram per coses més personals, i Facebook la tinc una mica oblidada. Saps del que tinc ganes realment? De no posar més música... de tornar al silenci. Però no el silenci de la submissió, sinó el silenci de la calma després de la tempesta! Després de tanta lluita, tinc ganes que arribi el final feliç ben aviat i puguem descansar i dedicar-nos a construir el que volem: un estat nou i millor, i republicà, sens dubte!

8. Cançó que t'hagi fet descobrir l'obra Maremar.
"Cançó a mahalta", de Lluís Llach.


"L’havia sentida però m’ha agradat redescobrir-la. I encara més amb l’arranjament de l’Andreu Gallén... molt emocionant!"

9. Cançó preferida de Lluís Llach
"Campanades a morts", de Lluís Llach.


"'Amor particular'! L’he cantada tant i m’hi he emocionat tant! Però si em preguntessin un àlbum, seria Campanades a morts, em regira el més profund..."

10. Cançó i grup amb qui t'agradaria compartir escenari. 

"Uns dels meus somnis per acomplir és cantar amb una big band, m’encantaria! Encara hi ha temps!"

Mercè Martínez a l'obra «Maremar»

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, Èric Vinaixa, Red Hot Chili Peppers, La Tria, Rachelle Ferrell, Lluís Llach, Dagoll Dagom, Mercè Martínez, Maremar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.