Sona9

Reviu les semifinals del Sona9 de Tarragona i Vic a iCat

Al programa d'avui s'hi sentiran els concerts dels semifinalistes Va!, L'Home Brut, Menut, Ushanka, Monxos i Novembre Elèctric

Semifinal del concurs Sona9 les Festes de Santa Tecla de Tarragona

Semifinal del concurs Sona9 al Mercat de Música Viva de Vic

| 24/09/2018 a les 11:30h

Imatge il·lustrativa
El concurs Sona9 té un espai radiofònic propi, guiat per Lluís Gendrau, a iCat. Cada dilluns de 23 a 00 h s'hi radien els grups catalans emergents. Fins ara hi hem pogut sentir fragments de concerts acústics i entrevistes, a més d'un recull de la millor música catalana actual.

Aquesta nit s'hi podran sentir les proves fetes al concurs Sona9 de la segona i tercera semifinals. Com a prova, cada grup o artista ha hagut de presentar en directe, a part del seu repertori, una adaptació al català d'una cançó d'un altre artista i un poema musicat d'un escriptor novell proposat per l'organització.

A la segona semifinal, celebrada el 14 de setembre a les Festes de Santa Tecla de Tarragona, hi van concursar Va!, L'Home Brut i Menut. Els primers, el grup de pop-rock Va! (Barcelona), van musicar el poema de Jaume Coll "Un camí" i van versionar "Nens" ("Kids" de MGMT). El quartet indie-rock L’Home Brut (Beneixida) va posar música a la composició "La caverna" d'Estel Solé i es va atrevir amb "No et puc treure del meu cap", versió del "Can't Get You Out of My Head" de Kylie Minogue. Per últim, el grup de cançó-folk Menut (Móra la Nova) va presentar la seva versió musicada també del poema "Un camí" i va catalanitzar un dels grans èxits del rock espanyol més punk, "Ellos dicen mierda" de La Polla Records.

Al Mercat de Música Viva de Vic, el 15 de setembre, s'hi va fer la tercera semifinal. Hi van concursar la banda pop-folk Ushanka (Barcelona) musicant també el poema d'Estel Solé i versionant la mítica cançó de Raphael "Mi gran noche", el pop-rock de Monxos (Palma) posant música a "Un camí" i versionant The Cure amb la seva cançó "Close to Me", i el quintet de pop Novembre Elèctric (Algemesí), presentant una altra versió musicada del poema "La caverna" i "Estels" com a adaptació al català de "Chasing Cars" de Snow Patrol.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Va!, L'Home Brut, Menut, Ushanka, Monxos, Novembre Elèctric, Sona9, sona9, iCat

COMENTARIS

Que t ha dit el mar

Clara sanchez castro..., 03/02/2019 a les 21:26

M agradat molt

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.