Actualitat

Joanjo Bosk multat pels talls de carretera del 3-O

Se l'acusa de tenir un paper clau en l'organització de la mobilització

Alerta Solidària ha convocat una roda de premsa amb el músic per a aquest divendres

| 26/09/2018 a les 12:45h

Joanjo Bosk a l'Acústica
Joanjo Bosk a l'Acústica | Xavier Mercadé
El cantant i activista Joanjo Bosk ha estat expedientat pel Departament d'Interior per la participació activa en els talls de carretera que hi van haver el 3 d'octubre del 2017, en el marc de l'aturada general pels fets de l'1 d'octubre. La mobilització pacífica en la qual va participar el cantautor empordanès va ser la que tallava la circulació a l'N-II i AP7 a l'alçada d'Hostalets de Llers (Figueres), on van participar centenars de persones.

L'expedient sancionador va arribar al músic fa un parell de setmanes i l'acusa de tenir un paper rellevant en l'organització de la mobilització del dia 3. Bosk farà públic l'import de la multa en la roda de premsa organitzada aquest divendres per Alerta Solidària a la plaça Triangular de Figueres. De moment, l'estratègia de l'acusat passa per recórrer l'expedient, ja que aquell dia en cap moment va ser identificat pels Mossos d'Esquadra. Al mateix temps, s'obrirà una caixa de resistència en solidaritat amb l'artista.

Cal recordar que Bosk és només una de les 1.200 persones encausades durant el procés sobiranista que viu Catalunya. El músic s'ha implicat sempre en moviments polítics i socials, formant part de partits com la CUP o plataformes com la PAH, i últimament fins i tot ha estat un dels músics que han actuat davant la presó de Lledoners. Dins el CDR de Figueres, però, el músic reconeix que no té un paper molt actiu dins l'organització, senzillament "era un més".
 

Cartell de la roda de premsa a Figueres

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, 1-O, actualitat, Joanjo Bosk, aturada

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.