concerts

Recordar cantant, totes les actuacions musicals de l'1-O 2018

Consulta l'agenda d'actuacions musicals amb motiu de la commemoració de l'1 d'Octubre

Les activitats es realitzaran al llarg de tot el cap setmana, així com el mateix dilluns dia 1

| 28/09/2018 a les 12:00h

Xarim Aresté actuarà a Sant Coloma de Farners
Xarim Aresté actuarà a Sant Coloma de Farners | Juan Miguel Morales
El record de les votacions de l'1 d'octubre i de les càrregues policials que van rebre algunes seus electorals són encara a flor de pell. Precisament per això, els municipis catalans es preparen per commemorar aquella data que ha quedat marcada en la història del país, i ho fan, entre altres, a través de la música. Si vols viure la jornada amb una banda sonora que acompanyi la reivindicació, pots consultar la programació musical d'algunes localitats catalanes durant el cap de setmana. 

Barcelona
A la capital catalana les escoles i seus electorals bulliran d'activitats combatives i de commemoració. El dia 29 de setembre, per exemple, els Jardins de les Infantes de les Corts es despertaran amb la música per a públic familiar de Xiula i aniran a dormir amb els directes de Soweto (el saxofononista del grup, Roger Español, va perdre un ull durant les càrregues policials de l'1-O) i Pirat's Sound Sistema. A l'Escola Farigola de Vallcarca, d'altra banda, serà La Banda del Panda qui harmonitzarà el vermut en format acústic.  

Girona
A Sant Julià de Ramis la commemoració del referèndum per l'autodeterminació portarà actuacions musicals a partir de les 6 de la tarda amb grups com PelukAss, Orquestra Maribel, Masovera Barbuda, Germà Negre i Carmen 113, entre altres. A l'Auditori de Girona, a més, Ovidi4 trepitjarà l'escenari per oferir el seu recull de referents literaris i musicals. 


Lleida
La capital de les terres de Ponent commemorarà l'1 d'octubre amb diverses manifestacions i activitats reivindicatives. A l'EOI Lleida, per exemple, hi haurà actuacions com les de Duo Sílvia Aguilera i Jordi Gasión, entre altres. 

Sabadell
El cap de setmana es despertarà combatiu amb la jornada d'activitats que es convocaran a Sabadell. El dia 28 la plaça de la Llibertat no pararà de moure's amb la música de Martin Cáceres González (violoncel i veu), els pierencs HCB, Dj's Malapell i el future house de The Beast. El diumenge 30 de setembre, d'altra banda, l'Escola Enric Casassas es prepararà per la jornada de l'1-O amb dos convidats de luxe, els músics Carles Belda i Yacine Belahcene

Sant Carles de la Ràpita
Aquest va ser un dels indrets que més càrregues policials va rebre durant la jornada de votacions, i potser per això a Sant Carles de la Ràpita commemoraran l'1-O amb un cartell musical d'infart. La rebatejada com a plaça de l'U d'Octubre rebrà la banda sonora de Equus, Noel Luna, Pep Sala, Mascarats, Xeic!, Èric Vinaixa i Llomillo, entre altres. 


Comarca de la Selva
A l'hora del cafè del 29 de setembre serà la veu de Xarim Aresté la que omplirà de reivindicació Santa Coloma de Farners amb les cançons del seu últim EP, Groc (Bankrobber, 2018), una crítica a la situació política que viu el país dedicada als presos polítics i exiliats. A més, els municipis d'Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor, Sant Julià del Llor i Bonmatí uniran forces el mateix dia 29 per celebrar l'1ctubre't, el primer homenatge a les votacions de fa just un any. Hi participaran The PrivateersBrown CougarYuriyow (en homenatge a Valtonyc) i DJ Élvet


La Selva del Camp
Aquest municipi no n'ha tingut prou amb un dia de lluita, sinó que es passarà tot el cap de setmana en peu de guerra. Pel que fa a les actuacions musicals, divendres 28 s'hi celebrarà una nit de punxadiscos i l'endemà hi arribaran els directes de Terra FermaThe Percals, Chissourray (grup de tribut a la Polla Records) i PdETAs

Sant Pere Ribes
El Garraf portarà el 30 de setembre el recital poeticomusical d'Ovidi4, una sessió en què els versos d'Ovidi Montllor i de poetesses com Maria Mercè Marçal il·luminaran de lluita la jornada a través de les veus de Mireia VivesBorja Penalba, David Caño i David Fernández.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Pirat's Sound Sistema, Ovidi4, 1-O, Xarim Aresté, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.