actualitat

La música que va arribar als col·legis

Recordem les actuacions musicals a les seus electorals catalanes durant la nit de l'1-O

Les 28 cançons que van marcar l'1 d'octubre

| 01/10/2018 a les 11:00h

1 d'octubre de 2017
1 d'octubre de 2017 | Gerard Mercadé
Fa just un any, milers d'urnes s'omplien de paperetes i més de 1.100 centres educatius es mantenien en vetlla per evitar la interrupció de les votacions de l'1-O. Per fer la nit menys llarga, per resistir amb esperança o per portar la lluita també al terreny de la música, diversos artistes catalans van oferir petites actuacions musicals als col·legis electorals, abans, durant o després de la votació.

Un dels casos més virals va ser el de David Carabén, cantant de Mishima, que va itinerar per diverses seus electorals de Barcelona, com és el cas de l’Institut Miquell Tarradell del Raval o de l'Escola Industrial de l'Esquerra de l'Eixample, un dels col·legis amb més concentració de votants, per oferir petits concerts en acústic.



Mentre uns es passejaven per Barcelona, altres ja havien programat el seu directe, tal com va fer l'acordionista Carles Belda a l'Escola Miquel Martí i Pol. Corrandes són Corrandes, grup de cançó de lletra improvisada, també va actuar en aquest centre escolar, tot i que va sumar més directes a diverses escoles de Sabadell. 

D'altra banda, però, hi va haver músics que van decidir quedar-se a les seves seus electorals. Dani Álvarez, Pau Benítez i Jaume Punsola van improvisar alguns temes a l’Institut Thos i Codina de Mataró, mentre que el trio Marala cantava "Txoria txori" a l'Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu. Al Palau Bojons de Vic, Quimi Portet va actuar en solitari, fet insòlit en el músic, ja que l'osonenc no acostuma a oferir concerts en aquest format.


 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, concerts, 1-O, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.