Festivals

El blues ciutadà de Cerdanyola arriba als 30 anys

El festival internacional de blues tindrà lloc del 28 de setembre al 7 d'octubre

La programació d'enguany porta els concerts de Sol Lagarto, Watermelon Slim i Mike Vernon, entre altres

| 28/09/2018 a les 10:08h

Shirley Davis & The Silverbacks tocaran el 6 d'octubre
Shirley Davis & The Silverbacks tocaran el 6 d'octubre | Arxiu del grup
El blues envaeix un any més Cerdanyola del Vallès, que enguany celebra el trentè aniversari del Festival Internacional de Blues. Del 28 de setembre al 7 d’octubre hi ha programades una setantenta d’activitats, entre exposicions, xerrades i sobretot concerts d'artistes propers al gènere com Sol Lagarto o Watermelon Slim. La Comissió Ciutadana és la que es continua encarregant de l'organització del festival, amb l'ajuda del Servei de Cultura i dels bars i establiments de la ciutat.

Aquest any el festival aposta per la presència femenina i local, sense oblidar els grans referents internacionals. Així, la inauguració va a càrrec dels pianistes Mike Sánchez i Lluís Coloma, dos dels teclistes de blues més virtuosos de l'actualitat, que actuaran el 28 de setembre a les 20.30 h al Pati del Museu d’Art de Cerdanyola. El mateix dia, a les 21.30 h a la plaça de l'Abat Oliba hi tocarà The Slingshots, referència del funk-soul barceloní, presentant el seu darrer disc, Spread The Mud! (autoeditat, 2017).

La Gran Nit
El 6 d’octubre el Parc del Turonet de Cerdanyola acollirà diversos músics reconeguts del panorama internacional. Els gironins Howlin’Dogs obriran la nit amb les seves versions de l’Amèrica del segle passat, i l’anglès Mike Vernon amb el quintet The Mighty Combo el rellevaran. La nit acabarà amb un dels grans caps de cartell, l’estatunidenc Watermelon Slim i la seva guitarra elèctrica, i la londinenca de pares jamaicans Shirley Davis, “la gran diva del soul europea”, que presentarà amb The Silverbacks el seu darrer disc, Wishes and wants (Tucxone Records, 2018).


El matí femení
L'organització ha volgut reservar el 7 d’octubre per a les dones. El Parc del Turonet acollirà Miau Trío, la cantant Sweet Marta sumant-se al trio Johnny Big Stone & The Blues Workers i Ster Wax encapçalant la banda Wax & Boogie.

Altres caps de cartell són la cantant Carla Sunday o el grup de versions The Lucky Dices Band, que tocaran el 29 de setembre; el quintet Sol Lagarto, que torna als esecenaris després de cinc anys; els gallecs The Soul JacketsSusan Santos, durant molts anys considerada una de les millors blueswoman de Barcelona. Tots seran al Parc del Turonet el dia 5 d’octubre.
 
Arxivat a: Enderrock, festivals, blues, Watermelon Slim, Mike Vernon, Sol Lagarto, Cerdanyola, Festival Internacional de Blues de Cerdanyola

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.