Festivals

Tot a punt per al tret de sortida de la Fira Mediterrània 2018

La cita bagenca portarà els concerts de Carles Dénia, Les Anxovetes i 47Soul, entre molts altres

Sortegem dues entrades dobles per al concert de Jonatan Penalba el proper 5 d'octubre

| 02/10/2018 a les 18:15h

Carles Dénia
Carles Dénia | Arxiu Fira Mediterrània
Tot està a punt per engegar una nova edició de la Fira Mediterrània. La cita bagenca compleix enguany 21 aniversaris del seu naixement, i aquesta edició la dedica als rituals, que són la demostració de la cultura i les arrels dels nostres avantpassats. Aquest mercat d'espectacles, que tindrà lloc del 4 al 7 d'octubre a la capital de la comarca del Bages, reunirà actuacions de disciplines tan diverses com la dansa, la narració oral, el circ i, per descomptat, la música.

Aquesta serà la darrera edició de la Fira amb David Ibáñez com a director artístic. Ibáñez esgota el contracte enguany i posarà fi a una etapa de set anys al capdavant de l'esdeveniment manresà. En la presentació de la Fira d'aquest dimarts 2 d'octubre, la Directora General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Àngels Blasco, ha explicat que al desembre es farà el relleu en la direcció, però que encara estan pensant quin procediment seguiran per dur-lo a terme. Per la seva banda, Ibáñez ha fet balanç de la seva trajectòria en la direcció de la Fira i ha explicat que ha intentat potenciar tres vessants: la internacionalització, la introducció d'elements de ruptura i d'avantguarda i la col·laboració amb altres institucions i entitats de cultura popular.
 
La multitud de propostes del festival s'obrirà amb la companyia basca Kukai Dantza i el coreògraf Sharon Fridman, que inauguraran la cita amb el seu espectacle Erritu a la nau central de la Seu de Manresa. Però això no és tot el que promet la Fira en l'àmbit de la dansa, ja que la manacorina Joana Gomila reflexionarà sobre la memòria col·lectiva amb la ballarina Lali Ayguadé en un espectacle conjunt.

A més d'aquesta fusió de disciplines, la graella de concerts del festival està farcida de propostes d'arreu del món: el pianista Chano Domínguez provinent d'Andalusia tocarà amb el trompetista Paolo Fresu de l'illa de Sardenya en el seu projecte comú, i el polonès Janusz Prusinowski col·laborarà amb la gralla de Manu Sabaté. El tuareg Bombino, els anglopalestins 47Soul i el basc Kepa Junkera ampliaran el mapamundi de directes de la XXI edició de la Fira Mediterrània amb les presentacions dels seus projectes musicals. 

Tot i que la cita bagenca té una gran presència d'artistes internacionals a la programació, també té en compte els músics locals que desenvolupen i renoven la música de tradició mediterrània als Països Catalans. Les Anxovetes, la Balkan Paradise Orchestra (guanyadora del darrer concurs Sons de la Mediterrània) i Carles Dénia són alguns dels artistes que pujaran als escenaris del festival. També hi destaca Jonatan Penalba, músic valencià que portarà el repertori del seu àlbum de debut, De soca-rel (Temps Record, 2018), un disc que presenta una barreja de cançons tradicionals i contemporànies.

Vols veure el directe de Jonatan Penalba?
Si no et vols perdre la cita del músic valencià el dia 5 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa, pots omplir el formulari i entrar al sorteig de dues entrades dobles!
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Balkan Paradise Orchestra, Jonatan Penalba, Les Anxovetes, Carles Dénia, Fira Mediterrània, Joana Gomila, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.