Sona9

La fase final del Sona9 2018 ja té els cinc classificats

Sandra Bautista, Cabot, L'Home Brut, L'Home Invent i Menut són els elegits

| 01/10/2018 a les 23:50h

Finalistes Sona9 2018
Finalistes Sona9 2018 | Carles Rodríguez
Sandra Bautista (cançó d'autor, Martorelles), Cabot (pop, Marratxí), L'Home Brut (indie-pop, Beneixida), L'Home Invent (pop-rock, Montcada i Reixac) i Menut (cançó-folk, Móra la Nova) són els cinc artistes elegits pel jurat de la divuitena edició del Sona9 que accediran a la recta final del concurs. El jurat està integrat per periodistes musicals de TV3, Catalunya Ràdio, iCat i Enderrock, a més dels productors i tècnics del concurs.

La darrera fase del certamen arriba després dels concerts semifinals celebrats al festival Acústica de Figueres, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM – Festes de la Mercè de Barcelona.

Les proves que encara queden
Els cinc grups classificats hauran de passar dues proves més si volen ser a la gran final del dia 14 de novembre. D'una banda, faran una actuació en format acústic als estudis d’iCat per al programa setmanal Sona9 que s’emet els dilluns de 23 h. Cada artista haurà d’interpretar dues cançons pròpies i la versió o el poema que hagin escollit a l’anterior prova de la semifinal. A més, enregistraran una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui amb l’assessorament del músic i productor Jordi Bastida (Els Pets, Trau, Carlos Sadness) i del tècnic de so Tomàs Robisco.

De la darrera fase del concurs en sortiran els tres grups que actuaran a la final del dimecres 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, el grup barceloní guanyador de Sona9 2017, Senyor Oca, presentarà en directe el seu nou disc, Cant de pagès (Right Here Right Now, 2018).

Els premis del Sona9
El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc, amb la direcció d'un productor professional, una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una minigira de concerts promocionals per alguns dels festivals i mercats més destacats del panorama nacional. Els finalistes obtindran la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, a més de material musical.

El concurs és una iniciativa organitzada per TV3, iCat - Catalunya Ràdio i la revista Enderrock, amb el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i el patrocini d’Estrella Damm. El Sona9 té la col·laboració de les Cases de la Música i la Fundació SGAE, i rep també el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana.
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Sona9, Sandra Bautista, Cabot, L'Home Brut, L'Home Invent, Menut

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.