videoclip

Un passeig per Barcelona amb Chloe Phillips

Estrenem el videoclip del seu primer senzill, "Barcelona"

La cantant nord-americana ha sorprès amb el seu domini del català al programa 'Katalonski', presentat per Halldor Mar

Halldor Mar, a la recerca dels «katalonski»

| 02/10/2018 a les 12:00h

Si heu vist Katalonski –el programa de TV3 on el cantautor Halldor Mar busca persones no catalanes que parlin la llengua arreu del món– segur que recordareu Chloe Phillips. Els que no, fem memòria: en un dels episodis, Mar es troba a la Universitat de Georgetown (Washington) celebrant la diada de Sant Jordi amb altres katalonski i acaba cantant en una nit plujosa "Boig per tu", acompanyat de la veu de Chloe Phillips.

La perfecció amb què parla català Phillips va commoure Twitter i, de fet, en poques hores la cantant va guanyar molts seguidors. "Sembla quasi impossible, si no hagués anat aquell dia a la festa que organitzava l'Institut Ramon Llull a la universitat jo no seria aquí", valora la cantant. 
 

Chloe Phillips. Foto: Arturo Turón


Chloe Phillips va venir a fer un intercanvi fa set anys, i va viure durant un curs escolar amb una família catalana de la capital del Garraf. "Vaig escollir Espanya perquè havia estudiat castellà a l'escola i em va tocar una família a Vilanova i la Geltrú. Aleshores em pensava que aquí només es parlava castellà. En arribar a Vilanova i la Geltrú em vaig adonar de seguida que la gent parlava català, que no era una llengua que no es parlava, era una llengua molt viva. Vaig fer primer de batxillerat tot en català, i em costava molt, però me'n vaig sortir."

Quan va tornar als Estats Units, fruit de l'enyorança va escriure la cançó "Barcelona": "Trobava a faltar molt els amics de Catalunya, la família, la cultura catalana, la manera de fer les coses". El segell discogràfic de Halldor Mar, La Cupula Music, va proposar a la cantant de Kentucky editar la cançó i ella no s'ho va pensar dues vegades.

Així que amb la producció de Ramon Hernández (Margarett), Chloe Phillips presenta una oda de pop fresc a la capital catalana, que també s'ha transformat en un passeig pels punts més significatius de la ciutat en el seu nou videoclip. 



Si tot plegat ja és sorprenent, a la darrera edició de les Festes de la Mercè Phillips va complir un altre somni. Acompanyada de Halldor Mar va presentar en directe el seu senzill, "Barcelona": "Quan tenia divuit anys vaig visitar les Fonts de Montjuïc i m'havia passat pel cap que seria molt bonic cantar algun dia la cançó aquí", recorda. 

Els propers passos de Chloe Phillips seran a Catalunya. La cantant vol instal·lar-se a la ciutat que la té enamorada en els propers mesos i estudiar música i teatre musical. 
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Barcelona, Chloe Phillips, Katalonski, Halldor Mar, videoclips

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.