festivals

Torna la Fira Trovam de Castelló, el punt de trobada de la cultura de proximitat

El festival tindrà lloc a Castelló de la Plana del 8 al 10 de novembre

| 04/10/2018 a les 11:30h

Els Jóvens
Els Jóvens | Carles Rodríguez
El potencial artístic del País Valencià s'erigeix cada cop amb més força i solidifica el seu teixit cultural a través d'iniciatives com la Fira Trovam Pro Weekend. Castelló de la Plana es converteix cada tardor en el bressol de l'art valencià, i enguany no serà excepció. Del 8 al 10 de novembre els creadors i professionals del sector musical es reuniran en unes jornades intenses per reforçar la indústria valenciana i crear sinergies amb el conjunt dels Països Catalans.

El director de la Fira, Joan Gregori, explica que la Fira Valenciana de la Música va sorgir "enmig d'un entorn polític d'apartheid cultural cap a tot el que era la música feta al País Valencià, però alhora com un miracle, perquè va coincidir que hi havia una potència artística molt gran". D'aquest projecte enguany se'n celebra la sisena edició, marcada per una forta presència d'artistes valencians que remouran el públic que assisteixi a la cita.

Els directes de la Fira, dia a dia
El 8 de novembre hi haurà el contrabaixista Jaume Guerra, rebatejat com a Jim War Brou en el seu nou projecte de versions en clau jazzística, que ha donat un nou fruit amb l'EP Sessions feréstegues (Sedajazz Records, 2018). Marcel Lázara i Júlia Arrey pedalaran fins a la capital de la Plana Alta per portar-hi les seves cançons d'influència brasilera, i Gem també hi farà sonar el seu repertori més emotiu. 


Des de Mallorca el trio de power-pop Saïm oferirà el 9 de novembre el seu directe eufòric a través dels temes de la seva darrera referència, Accidents (Bubota Discos, 2017). Per fer baixar l'acceleració dels illencs, Núria Graham aterrarà a Castelló amb el seu rock d'autora i les cançons de Does It Ring a Bell? (El Segell del Primavera, 2017), i els més amants de lo alternatiu es revolucionaran amb l'actuació de Cuello, un dels grups més inquiets i contundents del País Valencià. 

La traca final, però, estarà carregada d'imprescindibles. La formació mestissa Mafalda presentarà el 10 de novembre el seu quart treball discogràfic, Palabras forman caos (autoeditat, 2018), i s'unirà així a la llista de concerts estrella de la Fira, juntament amb el de La Habitación Roja, una de les icones de l'escena indie-pop valenciana. Des del terreny de la música d'arrel, la frescor i la gràcia d'Els Jóvens faran gala del seu disc de debut, i se situaran així com un dels grups emergents amb més projecció del panorama valencià. 
 

Cartell de la fira Trovam 2018. Foto: Arxiu

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mafalda, Gem, Pro Weekend, Trovam!, festival, Jim War Brou, La Habitación Roja, Els Jóvens, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.