actualitat

Es presenta la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana

La cerimònia se celebrarà el 8 de novembre al Teatre Principal de Castelló en el marc de la Fira Trovam

Auxili, la Capella de Ministrers i La Raíz són els grups que més nominacions han rebut

Torna la Fira Trovam de Castelló, el punt de trobada de la cultura de proximitat

| 04/10/2018 a les 16:30h

Presentació dels Premis de la Música Valenciana
Presentació dels Premis de la Música Valenciana | Arxiu Generalitat Valenciana
La Generalitat Valenciana ha anunciat avui en roda de premsa la primera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, uns guardons dedicats a posar en valor el talent musical del País Valencià. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha expressat: "El reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari per a visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del nostre panorama musical". Marzà ha afegit que la celebració d'aquesta la primera edició permetrà a la societat conèixer "la tasca impecable que el sector du a terme des de fa dècades i que fins fa uns anys no tenia el suport institucional". 

La cerimònia d'entrega de premis es realitzarà el 8 de novembre al Teatre Principal de Castelló, en el marc de la Fira Trovam Pro Weekend, que també treballa per potenciar la indústria musical valenciana i per consolidar el teixit cultural del conjunt dels Països Catalans. Els premis, que tal com indica el nom estan dedicats al compositor valencià Carles Santos, tenen quinze categories diferents, entre les quals hi ha les de Millor disc de música d'arrel, Millor artista revelació i Millor vídeo musical. A més, enguany es distingirà el compositor i lletrista Vicent Torrent amb el Premi d'Honor, per ser "un referent en la recuperació del patrimoni musical valencià", tal com ha afirmat el conseller Marzà. 

Els candidats d'aquest 2018
Els artistes i grups nominats per rebre aquests guardons ja han estat publicats i han estat triats per la comissió de representants de les associacions professionals de la música de la Mesa de la Cultura Valenciana. Els guanyadors, però, seran seleccionats per un jurat compost per dotze persones de l'àmbit musical i professionals de mitjans de comunicació.

Entre les formacions que opten a més premis destaquen Auxili (a Millor disc de fusió, mestisastge i urbana, Millor cançó i Millor vídeo musical), la Capella de Ministrers (en les categories de Millor disc de recuperació de patrimoni musical, Millor disc de música d'arrel i Millor gira) i La Raíz (a Millor disc de rock i Millor gira). Altres músics que completen la llista de candidats en les diverses categories dels premis són Els Jóvens, Andreu Valor, Pau Alabajos, Pep Gimeno 'Botifarra' i Ahmed Touzani, La Habitación Roja, Carles Pastor i Carles Dénia, entre altres. 

Més guardons de la música valenciana
A més d'aquests nous premis que acaben de néixer, el País Valencià té uns altres reconeixements de gran importància per a l'escena musical. Els Premis Ovidi, organitzats pel Col·lectiu Ovidi Montllor, celebraran la tretzena edició el proper 21 d'octubre al Teatre Rialto de València i aprofitaran per commemorar el cinquantè aniversari de la publicació del disc La fera ferotge (Discophon, 1968) del músic alcoià. El jurat estarà format per professionals del sector, com el periodista d'Enderrock Joaquim Vilarnau. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Capella de Ministrers, La Raíz, Auxili, premis, actualitat, ICV, Premis Música Valenciana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.