Actualitat

Els catalans d'Operación Triunfo 2018

Alba Reche, Carlos Right i Itziar Castro són algunes de les cares provinents dels Països Catalans d'aquesta edició

No només en trobem entre els concursants, també en són molts professors de l'acadèmia

Alfred Garcia: «No crec en la fama, només en el reconeixement de la feina ben feta»

| 10/10/2018 a les 13:30h

Concursants d''Operación Triunfo' 2017 al Palau Sant Jordi
Concursants d''Operación Triunfo' 2017 al Palau Sant Jordi | Xavier Mercadé
Des del passat 19 de setembre, durant les nits de dimecres el temps es torna a aturar a moltes llars del país per seguir un programa televisiu que ja porta deu edicicions: tot té una explicació, ha tornat Operación Triunfo. Per la part que ens toca, s'ha d'explicar que els Països Catalans hi són més que presents, ja que l'edició d'enguany té quatre concursants i deu professors de diferents punts de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Et posem al dia per si, després d'haver-los 'stalkejat' per les xarxes socials, se t'ha escapat algun detall dels catalans que han envaït aquest Operación Triunfo 2018. 

Alba Reche
Concursant

Nascuda a Elx, la concursant és l'única valenciana de l'edició i també una de les preferides del públic. És estudiant de Belles Arts, ha treballat com a il·lustradora i ara ha decidit agafar el camí de la música. Es considera una fidel seguidora de Beyoncé i Christina Aguilera, tot i que a l'última gala es va endinsar en un estil musical més intimista amb la interpretació d'"Alma mía", de Natalia Lafourcade, amb el també concursant Miki. 


Carlos Right
Concursant

El divuitè concursant que ha entrat a l'acadèmia d'Operación Triunfo, després de la renúncia d'un dels escollits, va ser Carlos Right. Provinent d'Esplugues de Llobregat, el músic té com a referents musicals artistes com Bruno Mars, Michael Jackson, James Arthur o Ed Sheeran. Els duets que ha defensat en les dues primeres gales, amb Miki i Julia, el situen cada cop més entre els preferits de la desena edició. 


Joan Garrido
Concursant 

Graduat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, el concursant de Palma ha deixat a un costat la passió esportiva per pujar a cantar als escenaris d'OT. Tot i fer de DJ abans d'entrar a l'acadèmia –mentre ho compaginava amb la feina de cantant en un restaurant i els estudis d'una segona carrera, Psicologia–, els seus referents musicals es troben en el jazz i el soul, on destaca George Benson, Donald Fagen i Michael McDonald, entre altres. Tot i així, la seva incursió jazzística amb "Another day of sun" de la pel·lícula La La Land li va suposar, per segona vegada, que el jurat el proposés per abandonar l'acadèmia. Per sort, és molt estimat pels seus companys, que el van tornar a salvar de la nominació.


Miki 
Concursant

A un pas de casa –el programa es roda a la ciutat natal del concursant–, el terrassenc va entrar a l'acadèmia amb una cançó que pocs s'esperaven sentir a Operación Triunfo, "Prefiero" del duet andalús Antílopez. Musicalment segueix i admira Dub Inc, La Raíz, The Cat Empire i Muse. Estimat dins i fora de l'acadèmia, fa anys que rep classes de piano i guitarra, fa d'auxiliar a una acadèmia musical i canta en un grup de versions. 


Noemí Galera
Directora de l'Acadèmia

La barcelonina és productora de televisió i directora de càsting a Gestmusic Endemol. Després de molts anys com a membre del jurat d'Operación Triunfo, Galera va convertir-se en la directora de l'acadèmia el passat juliol del 2017. A més del seu pas pel reality musical per excel·lència, també ha participat en altres talent shows com ara Eurojunior, Tu sí que vales i Tu cara me suena, entre altres. 

Manu Guix
Director musical

El músic barceloní és un dels que fa més anys que treballen al programa. Lligat a OT des del principi com a professor, ha acabat esdevenint el director musical de l'acadèmia. Tot i ser especialment conegut pel seu pas pel programa, la carrera musical de Manu Guix és notòria: compositor, professor, director i creador i productor de musicals. Ara per ara, fora d'OT té projectes com el musical La jaula de las locas amb el també 'exprofessor de l'acadèmia Àngel Llàcer, i està preparant el final de gira del seu cinquè disc, Després de tot (Música Global, 2017).


Itziar Castro
Professora d'interpretació 

Amb una trajectòria com a actriu que l'ha portada a estar nominada als Premis Goya com a 'Millor actriu revelació' pel seu paper a Pieles, Itziar Castro s'ha incorporat aquest any com a professora d'interpretació dels triunfitos, substituint els professors coneguts com a Javis. Potser recordareu Castro pel seu pas per telenovel·les com El cor de la ciutat, Hospital Central, Vis a vis o, la més recent, Paquita Salas.


Miqui Puig
Professor de cultura musical

Provinent de l'Ametlla del Vallès, Puig no és només l'exmembre del jurat del concurs musical Factor X. A més de col·laborador en premsa musical i mànager de grups com The Free Fall Band –la banda que ha acompanyat a Amaia Romero en els seus concerts en solitari–, el músic és una peça clau del panorama català i estatal. Durant la dècada dels 90 va liderar i cantar a Los Sencillos, que es va fer conegut amb cançons com "Bonito es", tema grupal de l'última gala. 


Joan Carles Capdevila
Professor de tècnica vocal

El currículum de Joan Carles Capdevila comença a l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb una llicenciatura en Música Moderna i Jazz. A més d'haver format part del Cor del Gran Teatre del Liceu i de l'Orfeó Català, el professor de tècnica vocal també és compositor i ha estrenat el seu primer disc en solitari, My Song (Audiovisuals de Sarrià, 2017). 


Laura Andrés
Professora de tècnica vocal

Acompanyant Joan Carles Capdevila com a professora de tècnica vocal, la sabadellenca ha estat pianista a l'Institut del Teatre i a treballat per a companyies com Dagoll Dagom o La Cubana. També és coneguda per ser la professora de música de Milan, fill gran de Shakira i Piqué, fet que l'ha portat a col·laborar en l'últim disc de la colombiana, El dorado (Sony Music, 2017). 

Cristina Burgos 
Professora de ball urbà

La barcelonina, a més de ser ballarina i professora de ball, és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i tècnica superior d'Activitats Fisicesportives. Com a ballarina s'ha format i ha impartit classes en les millors escoles d'Espanya i l'estranger, treballant amb músics com David Bisbal, Edurne, Pixie Lott, Macaco, Sweet California, Wisin o Flavio Rodríguez.

Sheila Ortega
Professora de ball urbà

Provinent de l'Hospitalet de Llobregat, Ortega és coreògrafa, ballarina i professora de ball urbà, especialista en dancehall. Com a ballarina ha estudiat diferents estils, des de l'urban, el dancehall i el hip-hop fins al jazz funk o el flamenc. Havent construït la seva carrera també tant a Espanya com a l'estranger, ha col·laborat amb artistes com el cantant de reggaeton Henry Méndez.

Rubén Salvador 
Professor de balls de saló

D'origen valencià, el nou professor acumula set victòries en campionats de balls de saló del País Valencià i un primer premi com a campió d'Espanya de Junior Llatí. Va ser finalista del concurs televisiu Bailando con las estrellas i amb només 25 anys ja ha entrat dins l'equip de docència de l'Acadèmia. 

Andrea Vilallonga
Professora de protocol

L'encarregada d'impartir classes d'imatge i protocol perquè els concursants practiquin com comportar-se i realçar les seves qualitats és l'assessora Andrea Vilallonga, fundadora de l'escola Atelier Personal Image School i professora de màster a la Universitat Pompeu Fabra.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Miqui Puig, Joan Garrido, televisió, Alba Reche, Carlos Right, Itziar Castro, Manu Guix, Operación Triunfo, Miki, Noemí Galera, OT, Joan Carles Capdevila, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.