Estrena

Regalim i els rituals xamànics a «Temascal #1»

Estrenem una nova cançó del nou disc del gurbetà que surt aquest 12 d'octubre

Hidden Track i Famèlic editaran 'Sota la creu'

| 09/10/2018 a les 18:00h

Regalim
Regalim | Arxiu artista
Sota la creu (Hidden Track / Famèlic, 2018) és el nou disc de Regalim que veurà la llum aquest divendres 12 d'octubre. Les cançons que ens presentarà Eduard Vila en el seu segon llarga durada, que arriba després de l'split amb Da Souza –Bossanova infinita (Famèlic, 2015)–, són d'una naturalesa estranyament pura. Avui a Enderrock.cat us ensenyem el segon avançament de l'àlbum, "Temascal #1".

Al seu ritme lent i meditatiu, Regalim ens presenta una cançó que exemplifica a la perfecció l'estat en què es troba. Prenent com a punts cardinals figures de l'avantguarda mística més o menys mediàtica com Animal Collective a Daniel Higgs, Vila també es fixa en les cançons o cants que acompanyen els rituals de temascal (teràpies que s'ubiquen dins de banys de vapor) fetes pels xamans de l'Amèrica Central. En aquest cas la referència al títol no en deixa cap dubte.

Si amb l'altre projecte del gurbetà, Furguson, els camins que van seguint els acosten més a l'electrònica orgànica, amb seu projecte personal l'artista s'acosta a maneres de fer més naturals tot i que l'instrument més present fins ara, la guitarra, queda en un segon pla. El músic ho explica així: "He esgotat la guitarra, en canvi quan agafo un instrument que encara sé tocar menys com un sintetitzador o un piano, em surten melodies que difícilment em sortirien amb la guitarra".

Sense perdre la innocència ni la intuïció, el que potser ha perdut Regalim són les ganes de fer concerts: "Jo no en faria, últimament gaudeixo molt més del moment de trobar una melodia i estar creant la cançó que no pas de l'acte de tocar en directe". De tota manera, segur que un cop el disc ja hagi sortit podrem començar a veure les dates de presentació d'aquest disc que ha estat gravat a Guissona, de la mà de Joan Pons (El Petit de Cal Eril).
 

Portada de «Sota la creu». Foto: Francesc Ruiz Abad

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Regalim, estrena, Sota la creu, Vic, Gurb

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.