Concerts

El Petit de Cal Eril, Jorra i Gomorra i The Black Barbies, de gira a l'AIEnRuta

El cicle Artistes en Ruta organitzat per l'AIE porta les tres formacions de gira per l'Estat espanyol

El comitè de selecció ha escollit Da Souza, Los Hermanos Cubero, Nubla i Sara Pi per a l'edició del cicle de gener a juny del 2019

| 12/10/2018 a les 16:00h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Juan Miguel Morales
El cicle Artistas en Ruta que impulsa l'Associació d'Artistes Intèrprets o executants d'Espanya (AIE) porta una quinzena de grups per sales d'arreu de l'Estat espanyol. Així doncs, els grups tenen la possibilitat de sortir de casa i donar-se a conèixer en altres comunitats autònomes. Les bandes dels Països Catalans que actuaran al cicle Artistas en Ruta són: 

El Petit de Cal Eril
La banda liderada per Joan Pons està a l'alça. El disc triangular (Bankrobber, 2018) ha commogut públic i crítica, i ara és el torn de defensar-lo fora de la zona de confort: a Palma (2 de novembre), Granada (15 de novembre), Santa Cruz de Tenerife (30 de novembre), la Orotova (1 de desembre) i Oviedo (12 de desembre). 


Jorra i Gomorra
Jorra Santiago és un dels músics més respectats de l'escena emergent illenca. A Manacor (Bubota Discos, 2018) és el seu nou EP, segona referència després de Música sèria (Indian Runners / Bubota Discos, 2017). El seu rock d'estadi ressonarà a Madrid (24 d'octubre), Saragossa (9 de novembre), Donostia (10 d enovembre) i també a Barcelona (23 de novembre) i València (24 de novembre). 


The Black Barbies
El jazz, swing, pop, soul i funk d'aquesta formació creada a Barcelona el 2015 farà parada a Santa Cruz de Tenerife (13 de desembre), la Orotava (14 de desembre) i Madrid (22 de desembre).


A Catalunya hi haurà actuacions per triar i remenar. El jazz experimental dels bascos Muskulo aterrarà a la Jazz Cava de Vic (3 de novembre), mentre que el rock'n'roll de Red Rombo farà tremolar la sala Campari Milano de Barcelona (17 de novembre), el Cafè del Casal de Calaf (18 de novembre) i la Jazz Cava de Vic (16 de desembre). El C.A.T. acollirà el folk dels madrilenys Hexacorde (21 de desembre), la sala Sidecar rebrà el pop experimental dels bascos Pet Fennec, el Sunset Jazz Club de Girona portarà l'andalús Javier Navas (24 de novembre) i a la sala Zero de Tarragona hi actuarà el rock madrileny de Rufus T. Firefly (2 de novembre).


Els primers del 2019
El comitè de selecció ja ha escollit els grups que faran gira en el marc del cicle entre gener i juny del 2019. Pel que fa als grups dels Països Catalans, n'hi ha quatre: el pop sofisticat i càlid de Nubla amb el nou repertori de versions del disc Multiplexpo (Hidden Track, 2018), la veu neosoul de Sara Pi, la revisió folk de Los Hermanos Cubero i el joc pop de Da Souza del seu últim àlbum, Futbol d'avantguarda (Famèlic, 2018).

Els grups i artistes són escollits per un comitè independent format per periodistes especialitzats i programadors de sales de tot l'Estat espanyol, i també membres dels departaments de Cultura de les comunitats autònomes que donen suport al circuit. El jurat es reuneix dos cops l'any: per triar els grups del cicle de gener a juny, i de setembre a desembre.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Jorra i Gomorra, Los Hermanos Cubero, Madrid, artistas en ruta, Nubla, Sara Pi, AIEnRuta, El Petit de cal Eril, AIE, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.