Premis

​Els Jóvens, grup de l'any als XIII Premis Ovidi Montllor

El grup de Sant Vicent del Raspeig acapara quatre premis

Carles Dénia, amb dos premis, és l'altre gran triomfador de la nit

| 21/10/2018 a les 21:20h

Els Jóvens
Els Jóvens | Carles Rodríguez
El disc de debut d'Els Jóvens, titulat simplement Els Jóvens (El Niño de la Hipoteca, 2018), és el treball que ha estat més ben valorat per la crítica dels XIII Premis Ovidi Montllor. El grup ha aconseguit quatre premis (grup revelació, millor cançó per "Anís Tenis", millor lletra per "T'ailoviu més que l'hòstia" i millor disseny) i només se'ls ha escapat el premi al millor disc de folk, que ha estat per al Cant espiritual (Cátedra, 2018), de Carles Dénia. El cantaor de Gandia també ha recollit el premi als millors arranjaments.

La resta de guardonats són Carles Pastor –millor disc de cançó per Andròmina (La Casa Calba, 2018)–, Frida –millor disc de hip-hop per Gegants (autoeditat, 2018)–, Auxili –millor disc de mestissatge per Tresors (Propaganda pel Fet!, 2018)–, Novembre Elèctric –millor disc de pop per Quart minvant (Primavera d'Hivern, 2018)–, Joe Pask –millor disc de rock per Salt (autoeditat, 2018)– i Cristóbal Quesada i Manuel Rodríguez –millor videoclip per "Omertà", de Zoo–.

La gala ha estat dedicada a commemorar els cinquanta anys de la cançó "La fera ferotge" d'Ovidi Montllor, una peça que ha esdevingut referencial de la música en valencià i que surt citada de manera directa o indirecta en cançons de la majoria dels grups actuals. A més, s'ha reconegut la feina de La Gossa Sorda amb el premi trajectòria i s'ha entregat el premi al suport a la música en valencià a l’Aplec dels Ports pels quaranta anys de dedicació a la promoció de la música del País Valencià.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, frida, carles pastor, Carles Dénia, zoo, Els Jóvens, la gossa sorda, premis ovidi, auxili, Novembre Elèctric, Joe Pask

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.