actualitat

L'escena mallorquina se solidaritza amb la catàstrofe del Llevant

Els concerts benèfics realitzats fins al moment recapten 9.495 euros per als afectats per les inundacions del 9 d'octubre a la comarca del Llevant

| 25/10/2018 a les 11:40h

L.A. actuarà avui al cafè Parisien d'Artà
L.A. actuarà avui al cafè Parisien d'Artà | Arxiu Sony
Les torrentades del 9 d'octubre a la comarca del Llevant de Mallorca es van endur la vida de tretze persones i van provocar unes destrosses que es quantifiquen en més de setanta milions d'euros. No es pot fer res per pal·liar el dolor i la ràbia de molts dels habitants dels pobles afectats que, en molts dels casos, ho van perdre tot. Ara bé, el que sí que es va viure els dies posteriors a la catàstrofe va ser una onada de solidaritat sense precedents a tot Mallorca. Durant les jornades posteriors els pobles del Llevant es van col·lapsar de voluntaris i voluntàries que d'una manera o altra hi van posar el seu granet d'arena, entre plors d'emoció i agraïment. 

Les mostres de suport en forma de concerts benèfics no s'han fet esperar. L'Orquesta Oasis va organitzar un gran concert al Teatre d'Artà el passat 19 d'octubre juntament a Marga RotgerSes Bubotes, SustrandosMarga PocovíHombre 80 i l'humorista Xavi Canyelles. Al mític bar manacorí Can Lliro es va organitzar una trobada-concert amb Vers EndinsBiel Majoral i glosadors de Mallorca, en aquest cas la mateixa setmana, el dissabte 13 d'octubre. Altres esdeveniments, com el festival Cul de Sac o el concert de Donallop a Algaida, van col·laborar amb els diners aconseguits amb la venda de marxandatge. El total recaptat per aquests concerts ha estat una xifra considerable: 9.595 euros.


Propers esdeveniments
La solidaritat segueix ben present, i encara hi ha previstos alguns esdeveniments centrats en la recaptació de fons per als pobles del Llevant afectats per les inundacions.

Felanitx Suma
Els grups felanitxers han fet un front comú amb el concert solidari Felanitx Suma, que tindrà lloc el diumenge 28 d'octubre a l'Auditori de Felanitx, amb Abeniara, Àcid LàcticBatucada EspiadimonisDo NaturalDugan's BandEl Niño de la CalaHijos de MatxínIpopsLlimacMystartOmbraQdartSaïmSamanidis & SkjonhaugS'Estol des GerricóT. Monserrat INCTigreToni ObradorTrece i Vers Endins.

Malditos Cantautores IB
Des de ciutat, el col·lectiu Malditos Cantautores IB organitzarà el proper 3 de novembre un concert a l'M i M de Manacor amb la mateixa voluntat, amb els músics seguënts: TreceXenxoLozanoPayasöAl AireEmpeltsTéCanelaJaume MasJoe OrsonLalo GarauJavi SotosFonocrónicIdu'un BandBeatrice LToni BauçaToni RissosToni XangoGemma d'AraTom TrovadorTrio Duendes, Juan HermidaHada QuímicaSara (Voz Kids), Los FanguerosSebas GarretaCarlos GarcíaJoan XanguitoNatalia LópezHarmonic RodeMayka CariñanaHernán Livolvsi, Alfonso MorillasDelfín CantautorEl Niño de la Cala Of Lions and Giants, amb els visuals de Blanca Alonso.

L.A. Isla Paradiso
El cantautor illenc en llengua anglesa de més abast també se suma a l'onada de solidaritat i oferirà juntament amb la banda liderada per Paco Colombàs, Isla Paradiso, un concert al cafè Parisien d'Artà, avui dijous 25 d'octubre.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Mallorca, actualitat, inundacions, EDRBalears

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.