Festivals

Un passeig musical per les Fires de Sant Narcís 2018

Aquest divendres comencen les Fires de Girona, que s'allargaran fins al 4 de novembre

Els Catarres, Els Amics de les Arts, Joan Colomo i Xavi Sarrià seran alguns dels artistes que passaran pels diversos escenaris distribuïts arreu de la ciutat

| 26/10/2018 a les 17:10h

Joan Colomo
Joan Colomo | Pere Masramon
Un any més la capital del Gironès concentra les propostes musicals més interessants del panorama actual per celebrar les Fires de Sant Narcís, del 26 d'octubre al 4 de novembre. Els Catarres, Els Amics de les Arts i Joan Colomo són els caps de cartell d'una programació majoritàriament repartida entre els escenaris de La Copa i la plaça de Sant Feliu, tots dos espais d'entrada gratuïta.

Els Catarres, uns habituals de les Fires, seran els encarregats de començar la festa aquest divendres a La Copa acompanyats per dos grups feministes d'estil molt diferenciat com són Roba Estesa i Pupil·les. Per aquest escenari també desfilaran, la nit del 27, el grup de rock del Penedès Eina, la banda de hardcore melòdic Blowfuse, i els guanyadors del concurs Intro 2017, Roko Banana.

El diumenge 28 serà el torn d'Els Amics de les Arts, que tancaran la gira d'Un estrany poder (Sony Music, 2017) a Girona, mentre que el grup d'Arnau Tordera Obeses presentarà el seu últim treball, Fills de les estrelles (Música Global, 2018). Dr. Calypso s'acomiadaran dels escenaris, després de trenta anys de trajectòria, el dimecres 31 d'octubre, en una gran festa que anirà acompanyada de l'actuació de The Gramophone All Stars Big Band i la farra i fanfarra dels Biflats.

El cap de setmana següent passaran per aquest mateix escenari els recents guanyadors del premi Ovidi a millor disc de mestissatge, els ontinyentins Auxili, que compartiran la nit del divendres 2 amb els francesos La Phaze i els rapers Senyor Oca. L'endemà, uns altres valencians ben coneguts, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, tancaran els concerts de la Copa amb el septet de Burgos La M.O.D.A. i els terrassencs Sense Sal.

L'altre gran escenari de les Fires serà la plaça de Sant Feliu, on la música començarà el 27 d'octubre amb les actuacions del pop-rock de Nyandú i la reivindicativa cantant osonenca Ju. Joan Colomo aterrarà a la plaça el diumenge 28 per presentar el seu nou disc, L’oferta i la demanda (BCore, 2018). I el 2 de novembre Los Mambo Jambo presentaran el seu disc d'aniversari, que surt a la llum aquest divendres.

Les Fires també inclouen programació per als més petits a La Copeta, on actuaran al migdia grups com Xiula, el 27 d'octubre; Orelles de Xocolata, l'1 de novembre, i FunKids, el 3 de novembre. A més, com l'any passat, l'Envelat acollirà els concerts de l'Orquestra SelvatanaLa Principal de la Bisbal i l'Orquestra Meravella.

Altres propostes interessants són l'espectacle Miedo d'Albert Pla o l'actuació de Rosario, que tindran lloc a l'Auditori de Girona; la programació de jazz al Sunset Jazz Club; l'actuació de Mazoni a l'Estació Espai Jove, o el concert d'havaneres del grup Terra Endins a les escales de la Catedral.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joan Colomo, festivals, Girona, Fires de Sant Narcís, Els Catarres, Els Amics de les Arts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.