estrenes

Ran Ran Ran ens deixen passejar pel seu folk estepari amb una nova cançó

Estrenem "A.G. ja ho havia dit", avançament del disc 'Ran de mar', que sortirà publicat aquest divendres 26 d'octubre

| 24/10/2018 a les 17:30h

Ran Ran Ran
Ran Ran Ran | Noemí Elias
Ran Ran Ran, el grup format per Ferran Baucells i Jordi Farreras, torna amb un nou disc. Ran de mar (Bankrobber, 2018) ha estat pensat allà on tots els grans conqueridors de l'antiguitat com Genguis Khan intentaven arribar, allà on la terra acaba i on tot pot tornar a començar. Aquest divendres 26 es publica aquest tercer àlbum del grup, i avui n'estrenem una cançó.

"A.G. ja ho havia dit" presenta una evolució en la sonoritat de la banda cap a l'estil americana, amb una guitarra acústica càlida i l'ús de l'harmònica. Després de treballar amb Arnau Vallvé, de Manel, al seu últim disc, L'hereu (Bankrobber, 2017), Ran Ran Ran ha volgut buscar una nova aproximació sonora a la seva música amb la col·laboració de Valentí Adell, que ha produït artistes com Maria del Mar Bonet o la Companyia Elèctrica Dharma. El resultat ens transporta a atmosferes diverses, tan màgiques i lluminoses com l'estepa mongòlica que protagonitza la portada del disc i les imatges dels altres avançaments com "La gent especial", "Dormies (despertes)" i "Guerra & Pau", ja disponibles a Spotify.


Rere les inicials A.G. s'amaga el cantautor folk Arlo Guthrie, fill de Woody Guthrie, que va inspirar Ferran Baucells en una època de sequera d'escriure cançons, quan el músic català encara formava part del grup Tired Hippo. En aquest tema també es pot sentir la veu de Martina Borrut (Mad'zelle), que torna a col·laborar amb el grup per destacar amb alguns dels cors delicats i vitalistes que omplen el disc. 'Visca la gent destrempada, visca la gent avorrida', resa una tornada que parla de l'esperança en els moments més grisos i blaus de la vida. Com a "La gent especial", Baucells reivindica la gent avorrida i trista perquè 'no tots podem ser especials'.

La presentació oficial del disc tindrà lloc el dissabte 10 de novembre al Convent de Sant Agustí de Barcelona, tot i que el grup ja ha anunciat una festa de presentació aquest divendres a la botiga de discos Ultra-Local Records del Poblenou, on es podran sentir alguns dels temes en acústic. Ran Ran Ran també ha anunciat una data a l'espai Z0W1E de l'Hospitalet de Llobregat el 29 de novembre.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Bankrobber, Ran Ran Ran, Ran de mar, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.