Festivals

Peret, la sala Apolo i Ramon Mirabet: protagonistes catalans del festival In-Edit 2018

Fem un repàs de la producció catalana que forma part del cartell del festival de cinema documental musical

La cita s'inaugura avui i s'allargarà fins al 4 de novembre

| 25/10/2018 a les 14:30h

Andrea Motis
Andrea Motis | Carlos Pericàs

La tardor barcelonina sempre és sinònim de música a les pantalles. Des de fa 15 anys el Festival In-Edit porta els millors documentals musicals de l'actualitat i de la història a les sales dels cinemes Aribau de Barcelona. Avui que tot just comença una nova edició amb títols per a tots els gustos i orelles, us desgranem la producció més propera que encapçalen films amb protagonistes tan variats com Andrea Motis, Legion, Miquel Serra o el festival Altaveu.

Andrea Motis: la trompeta silenciosa
Dissabte 3 de novembre, 18.30 h - Aribau Multicines, Sala 1

Un retrat a la trajectòria d'una artista que ha ascendit meteòricament amb els problemes que això suposa quan el que es vol és conduir una carrera sense presses, però sense pauses i, sobretot, gaudint del viatge.


Apolo. La juventud baila
Dissabte 27 d'octubre, 19 h - Aribau Multicines, Sala 5
Dissabte 3 de novembre, 16.15 h - Aribau Multicines, Sala 4


El director i guionista Marc Crehuet (El rei borni, Pop Ràpid) s'ha sumat a la celebració dels 75 anys d'història de l'Apolo de Barcelona amb un docuficció que homenatja la sala pel fet d'haver-se mantingut com una de les icones de la nit barcelonina i del risc musical al llarg dels anys.


Disculpin les molèsties
Dimecres 31 d'octubre, 19 h - Aribau Multicines, Sala 4

El Sobrino del Diablo és un cantautor barceloní amb ànima d'humorista que fa quasi dues dècades que passeja les seves cançons irreverents per places i tavernes. El documental del periodista Nando Caballero és un passeig per la vida d'aquest joglar, entre el blues i el folk-rock urbà, que va renunciar al seu lloc com a professor de llengua i literatura a batxillerat per entregar-se en cos i ànima a la seva carrera musical.


Dream It and Do It
Dissabte 27 d'octubre, 18.30 h - CCCB, Sala Teatre

Com han estat els últims deu anys de trajectòria de Ramon Mirabet? Aquest documental ens explica la història de com un músic de carrer que guanya un famós talent show a França persegueix el somni de gravar un disc.

El passat és un error
Dilluns 29 d'octubre, 18.30 h - Aribau Multicines, Sala 1

El trio Pentina't Lula encarna l'esperit riot grrrl a l'urderground barceloní a cop de garatge-punk, new wave, actitud combativa i tones d'humor. El film que es presenta a l'In-Edit s'endinsa en la música i la filosofia de la banda, que parteix d'estripar la formació musical clàssica que tants anys ha hipotecat les vides de les tres membres.


Els ulls s'aturen de créixer
Dimarts 30 d'octubre, 16.15 h - Aribau Multicines, Sala 4


El relat d'una estreta relació entre germans, Miquel Serra i Joan Serra, dos artistes des de la infància. La música va ser el nexe comú entre aquests dos mallorquins, i el documental analitza la vida creativa al costat de la mort.


Fort Pienc
Diumenge 28 d'octubre, 18 h - CCCB, Sala Teatre

L'escena jazzística barcelonina entra a escena a través d'aquest documental. Un passeig captivador i desimbolt amb actuacions d'alguns dels seus membres més actius o dels que tenen més projecció internacional.

La gent no s'adona del poder que té
Dissabte 3 de novembre, 19 h - Aribau Multicines, Sala 4

El festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat també havia de tenir el seu documental, per longevitat, per talent i per la feina feta. La pel·lícula recorre a través d'experiències personals els 30 anys de música que ha donat l'Altaveu.

Legion. Historia de una banda de thrash metal
Dissabte 27 de novembre, 18.30 h - CCCB, Sala Teatre


Una de les bandes pioneres del trash metal parla sense manies de la seva trajectòria: el ràpid ascens, la gravació a Florida, el fet de compartir escenari amb Metallica, i la seva dissolució provocada, en part, per la manefleria de mànagers i la incomprensió de premsa i discogràfiques.

Leocadia's Dream
Diumenge 28 d'octubre, 18 h - CCCB, Sala Teatre

L'últim dia abans de la jubilació després de mig segle al capdavant d'una botiga centenària com és la de discos i partitures de música clàssica Musical Emporium, a la Rambla. Un emotiu adeu filmat de l'anciana Leocadia.


Negre de merda
Dissabte 27 d'octubre, 18.30 h - CCCB, Sala Teatre

Retrat de Daura Mangara, un jove de Banyoles i d'origen gambià que, al seu pas per la presó, va trobar en la música una via d'expressió i la taula de salvació que li permet canalitzar tant la violència viscuda a casa com els prejudicis racials de la nostra societat i tanta ràbia acumulada contra el món.

Neocalorrismo & Rumba'n'roll
Dimarts 30 d'octubre, 19 h - Aribau Multicines, Sala 4


Rumber de cor rocker, José 'Pantanito' repassa quinze anys de carrera i explica una visió paia de la rumba, feta a Barcelona però emparentada amb Caño Roto, que va parir el concepte 'neocalorrisme'.


Un crit al cor
Dissabte 27 d'octubre, 18.30 h - CCCB, Sala Teatre

Peça sobre Com Sona l’ESO, un projecte que va néixer l'any 2000 impulsat per professors de música de secundària d'instituts públics del País Valencià, Catalunya i les Balears i que inculca a vora 1.500 estudiants el plaer de fer música conjuntament. Un esforç comú en defensa de les arts, l'ensenyament públic i la llengua.

Yo soy la rumba
Dissabte 3 de novembre, 21.30 h - Aribau Multicines, Sala 5


Dels corrals de Mataró als escenaris de mig món, l'aventura artística i personal de Peret, l'artista que amb una mica de mambo, un raig de tanguillo i un pessic de rock va crear la rumba catalana.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, IN-Edit, festivals, documentals, Barcelona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.