actualitat

La rapera Joina acusa Spotify de censurar-la perquè canta 'Borbón ladrón'

La cantant ha publicat el seu disc a la plataforma digital, però la cançó "La trama del drama" no està disponible

El tema es pot trobar a Amazon o Itunes

L’empordanesa presentarà el seu debut el 16 de novembre a Barcelona

Valtonyc no serà extradit per la justícia belga

| 25/10/2018 a les 20:30h

Joina
Joina | Arxiu de l'artista
La rapera empordanesa Joina ha penjat el seu primer disc a Spotify, Companyes (autoeditat, 2018), però una de les cançons no es pot escoltar. Es tracta del penúltim tema, "La trama del drama". Tal com ha explicat la cantant a través d'un vídeo a les xarxes socials, Spotify li ha censurat la cançó. Tot i que no li han donat cap explicació, l'artista pensa que és perquè a la lletra diu 'Borbón ladrón'.



A la versió web de la plataforma de streaming musical la peça es pot veure al tracklist però no es pot escoltar, mentre que a l'app la cançó ni hi apareix: "No tinc gaire clar què ha passat, estic una mica desorientada. La distribuïdora va penjar els temes a totes les plataformes i no ens van dir res. Avui he revisat si estava tot bé i la cançó és a tot arreu –a l'Itunes i Amazon, per exemple– però a Spotify no. La distribuïdora ha estat investigant i no han rebut cap missatge explícitament, però quan ho posen en color gris acostuma a ser que hi ha contingut no apropiat. És molt fort perquè no hem rebut cap avís en concret", ha explicat a Enderrock.

Joina combina el jazz, el reggae i la cançó amb el rap. Enregistrat a Ripoll i autoproduït, Companyes és una crida al femenisme i l'apoderament de les dones, i també un cant a la llibertat d'expressió. 

Empordanesa establerta a Barcelona Joina és pianista de formació però l'estiu passat va començar a escriure cançons feministes per explicar una vivència pròpia. "Estava molt ficada en l'activisme feminista i arran d'una experiència personal d'assetjament que vaig patir a París, vaig escriure el tema 'El món és meu'." Aquest tema és l'últim del seu debut, i també n'ha fet un videoclip.



El proper 16 de novembre Joina presentarà Companyes en directe amb la seva banda i també amb Clara Peya entre les artistes convidades. El concert serà a la sala La Nau de Barcelona. Les entrades es poden comprar a través d'aquest enllaç.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de JOINA (@joina_humitparany) el

Arxivat a: Enderrock, rap, feminisme, companyes, spotify, censura, joina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.