PREMIS

Es fan públics els primers guardonats dels Premis de la Música Balear

Joan Ramon Bonet rebrà el Premi d'Honor i Joan Bibiloni el Premi a la Trajectòria dels Premis Enderrock de la Música Balear 2018

'Futbol d'avantguarda' dels mallorquins Da Douza ha estat elegit per la crítica com a Millor Disc de l'Any, i 'Ànima' de Salvatge Cor com a Millor Disc Revelació

La gala de la primera edició dels Premis de la Música Balear se celebrarà el 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma

| 30/10/2018 a les 12:00h

Grup Enderrock ha anunciat avui a l'Ajuntament de Palma, conjuntament amb l'alcalde la ciutat, Antoni Noguera, els guardons especials de la primera edició dels Premis de la Música Balear, que s'entregaran el dimecres 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de la capital mallorquina.

Just quan fa cinquanta anys del seu primer concert, el cantautor palmesà Joan Ramon Bonet ha estat reconegut amb el Premi Enderrock d'Honor de la Música Balear com a primer referent balear de la Nova Cançó que es va integrar a Els Setze Jutges, i que va avalar l'inici musical de la seva germana, Maria del Mar Bonet. Per la seva banda, al guitarrista, cantant, productor i compositor manacorí Joan Bibiloni se li ha concedit el Premi Enderrock a la Trajectòria de la Música Balear, després de mig segle dedicat a la música i considerat l'artista illenc de música pop de major projecció nacional i internacional.
 

Joan Bibiloni. Foto: Arxiu Enderrock


A la presentació d'avui tmbé s'han fet públics els Premis Enderrock de la Crítica, seleccionats a partir de la votació d'una quinzena de periodistes musicals i professionals de la indústria musical. El quintet mallorquí Da Souza ha estat guardonat amb el Premi Enderrock de la Crítica a Millor Disc de l'Any de la Música Balear per Futbol d'avantguarda (Famèlic, 2018), mentre que el quartet palmesà Salvatge Cor ha rebut el Premi Enderrock de la Crítica a Millor Disc Revelació de la Música Balear per Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018). Finalment, Enderrock també concedeix el Premi Especial del Jurat a l'obra conjunta del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català Juan Gómez 'Chicuelo', Conexión (Taller de Músics, 2018).
 

Da Souza. Foto: Àlex Sardà


Premis de la votació popular
D'altra banda, un cop tancada la primera volta de la votació popular, amb un total de 3.108 vots d'usuaris únics, la revista Enderrock ha anunciat els finalistes de les onze categories de la primera edició dels Premis de la Música Balear elegits pel públic. Els artistes amb més nominacions han estat Xanguito (cinc categories), Or i Suasi (tres) i Anegats (dues).
 
La segona volta de votacions per elegir els guanyadors a millor artista, millor directe, millor grup revelació i millors discos de pop-rock, cançó d'autor, músiques urbanes, folk, jazz i clàssica s'ha obert des d'avui dimarts 30 d'octubre fins al diumenge 11 de novembre. El resultat d'aquesta categoria es donarà a conèixer durant la gala d'entrega dels premis.
 

Joan Xanguito. Foto: Arxiu de l'artista


La gala
La primera gala dels Premis de la Música Balear 2018 se celebraran el dimecres 28 de novembre al Teatre Xesc Forteza de Palma, i són una iniciativa de Grup Enderrock amb la col·laboració d'Obra Cultural Balear i el suport del Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma, amb el patrocini d'Estrella Damm.
 
La festa estarà presentada per l'actriu mallorquina Ann Perelló i el músic menorquí Cris Juanico, i a més del lliurament dels guardons s'han previst les actuacions d'Anegats, Da Souza, Anna Ferrer i Jansky, que faran un avançament dels seus nous treballs, a més d'altres intervencions musicals que s'aniran revelant les properes setmanes.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis de la Música Balear, EDR Balears, premis, Da Souza, Joan Bibiloni, Joan Ramon Bonet, Salvatge Cor

COMENTARIS

Equilibrista Emocional

Suasi Electrodomestics, 30/10/2018 a les 20:11

M,agrada molt.

Maria

Lluc Cladera Buñola, 31/10/2018 a les 07:58

Pedro Suasi

Suasi electrodomestics

nònim, 01/11/2018 a les 09:32

🤗🤗🤗🤗🤗

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.