actualitat

«Els ulls s'aturen de créixer», el documental que ha arrasat a l'In-Edit, es projecta a Mallorca

El documental guanyador parla sobre la gènesi de l'obra musical de Miquel Serra i la seva estreta relació amb el seu difunt germà, Joan Serra

| 07/11/2018 a les 11:15h

Imatge il·lustrativa
Fotograma del documental
Per primera vegada a la història un documental musical fet a les Illes Balears s'emporta el Premi Nacional al Millor documental musical del prestigiós festival In-Edit, que se celebra anualment a Barcelona. El director de la peça, Javier García Lerín, es mostrava emocionat amb la notícia: "Les persones que fan feina a l'In-Edit són professionals molt competents i especialitzats. Es van interessar en la pel·lícula molt abans que nosaltres fóssim conscients que el que fèiem trobaria allà el seu escenari de presentació".
 

L'origen del documental es remunta a un capvespre durant les jornades de gravació del disc Roses místiques (Foehn, 2015) fa uns sis anys, quan Miquel Serra va fer una afirmació molt contundent. Ell no hauria escrit mai música si el seu germà Joan fos viu. A partir d'aquest moment el realitzador palmesà ha filat una tendríssima història on, a més de la música, es toquen temes tan transcendentals com la creació, la mort i la transformació, a partir de l'estreta relació de Serra amb el seu germà. 

La fundació Pilar i Joan Miró de Palma serà la seu on es presentarà la pel·lícula a Mallorca els propers 10 i 16 de novembre. Aprofitant l'avinentesa, el mateix Miquel Serra ha preparat una petita exposició amb l'obra pictòrica del seu germà, Joan Serra, que es farà acompanyar d'una versió en petit format facsímil d'edició limitada per a cada assistent. Una història d'amor, compromís i memòria que dignifica l'art i la música fets a Mallorca.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, In-Edit, documental, edrbalears, Miquel Serra, actualitat, Els ulls s'autren al créixer

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.