actualitat

El generador de connexions musicals de Spotify

L'aplicació Spotify Artist Network permet veure a través d'un mapa quines altres tendències musicals tenen els seguidors d'un grup

| 11/11/2018 a les 19:00h

Spotify
Spotify | Xavier Mercadé
Segur que t'ha passat que, escoltant un grup per Spotify, has anat saltant de músic en músic guiat per les recomanacions que t'anaven apareixent. Així, hauràs descobert formacions que estan relaciones entre elles perquè comparteixen un estil o un públic similar. Si en lloc de vagar per Spotify vols saber d'una sola vegada quines connexions tenen els grups entre ells i quins altres escolten els seguidors d'una banda que t'agrada, sàpigues que existeix un mapa visual per descobrir totes aquestes relacions musicals a través de Spotify Artist Network.

Aquesta aplicació parteix de les dades recollides des que va néixer Spotify, de manera que la similitud i els artistes relacionats es basen en les tendències d'escolta dels usuaris de la plataforma. Si cerques un músic, es genera un mapa que situa altres formacions que li són properes. Per exemple, en cercar el grup valencià Zoo, grups com Auxili, Atupa, La Sra. Tomasa o Adala hi mantenen un vincle estret, és a dir, comparteixen un mateix públic. 
 

Imatge de Spotify Artist Network


Spotify Artist Network és una iniciativa de Bernhard Rieder, un professor associat de la Universitat d'Amsterdam amb una àmplia experiència en creació d'eines digitals d'anàlisi. De fet, en l'àmbit de la música també ha desenvolupat el Youtube Data Tools i el Youtube Transcript Scraper, dues aplicacions que s'utilitzen per extreure informació del lloc web de música o descarregar-te les transcripcions d'alguns vídeos, respectivament. 

Aquestes, però, no són les úniques aplicacions per visualitzar les tendències del gruix d'usuaris de les plataformes musicals. Spotify, per exemple, també té un mapa interactiu que mostra què s'escolta a les ciutats més importants en l'àmbit mundial, tot això en l'anomenat Musical Map of the World
 

Musical Map of the World de Spotify

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Spotify, mèdia, app, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.