estrenes

El remei tardorenc de Lakaste per curar les cremades d'estiu

Estrenem "Desconnectats", el nou senzill del grup guanyador del Sona9 2016

La cançó forma part de l'EP 'Aftersun', on Lakaste mostra el seu costat més primitiu

| 12/11/2018 a les 12:30h

Lakaste
Lakaste | Arxiu de l'artista
'He caigut dins d'un forat, estem tan desconnectats', canten Lakaste al seu nou senzill, "Desconnectats". Una cançó que presentem en primícia i que formarà part del pròxim EP de la banda, Aftersun (autoeditat, 2018). El projecte de la cantant Núria Castelló va ser el guanyador del Sona9 2016 i el premi els va donar l'oportunitat d'enregistrar el primer disc, Desastres naturals (DiscMedi, 2017), a Bucbonera Studios. Aquest estiu, tanmateix, el grup s'ha tancat al local d'assaig per buscar un so més cru i proper als seus directes, "que solen ser més rock'n'roll", tal com ens explica la mateixa Castelló.



El nou treball del grup empordanès consisteix en dues cançons, que han estat gravades durant tres tardes de finals d’estiu, enmig del soroll dels pins i el lladruc dels gossos, amb els instruments i l’equipament propis de la banda: "Hem volgut enregistrar Aftersun d'una manera molt més directa, sense haver de treballar els arranjaments i la producció dels temes durant mesos com vam fer amb el disc", ens explica la vocalista, "volíem gravar les cançons en un estat una mica 'primitiu'. Sabem que podem pecar de simplicitat, però al mateix temps creiem que les cançons es poden defensar amb poca cosa si són boniques i estan fetes des del cor".

Malgrat que, com expliquen ells mateixos, l'EP busca una sonoritat de garatge, el grup no perd l'esperit pop-folk alegre i fresc en aquestes cançons, que contenen melodies senzilles i tornades enganxoses marca de la casa: "L'aftersun és el remei per les cremades i els excessos de l'estiu, i amb aquestes dues cançons volem que la gent les faci servir de medicina per encarar la tardor amb l'ambient despreocupat que tenim els surfistes de pagès".

El llançament d'Aftersun (autoeditat, 2018), a més, anirà acompanyat d'un videoclip i de dos concerts de presentació, el primer serà l'1 de desembre al Yeah Indie Club de Girona i el 2 de desembre al Forn Cultural La Floresta de Sant Cugat del Vallès. D'altra banda, el grup també ha anunciat la incorporació d'un nou baixista i un nou bateria per encarar aquesta nova etapa, amb la idea de publicar un segon disc a la meitat de 2019.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Sona9, Desconnectats, Lakaste

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.