Premis

Els Jóvens triomfen als Premis Carles Santos de la música valenciana

Els de Sant Vicent del Raspeig s'emporten tres guardons

Vicent Torrent, reconegut amb el Premi d'Honor

| 08/11/2018 a les 23:45h

Imatge il·lustrativa
Quinze dies després d'haver triomfat als Premis Ovidi, Els Jóvens ha estat el grup amb més reconeixements als I Premis Carles Santos de la música valenciana. El grup de Sant Vicent del Raspeig s'ha endut tres guardons: artista revelació, millor cançó ("Anís Tenis") i millor disc (Els Jóvens). 
 
Des de Gandia, La Raíz ha recollit els premis al millor disc de rock (Nos volveremos a ver) i millor gira, mentre que els valencians Novembre Elèctric ha estat distingits amb el millor disc de pop (Quart minvant) i el millor disseny de CD (de la dissenyadora Noemí Larred). 
 
Un moment especial s'ha viscut quan el fundador d’Al Tall, Vicent Torrent, ha recollit el premi d’honor per la seva trajectòria al món de la música i la recuperació del patrimoni musical. Torrent, l'únic dels premiats que ha lluït un llaç groc, ha arrencat l'ovació de la sala en dedicar el premi als presos i exiliats polítics.
 
Els Premis Carles Santos, que s'han entregat aquesta nit, tenen com a objectiu enfortir i donar suport a la indústria musical valenciana i visibilitzar les propostes musicals dels grups i solistes posant en valor la seva creació artística. 
 
Pel que fa al millor disc de cançó d’autor, el guardó ha estat per a June’s Kaleidoscope per Brave Journey into the English Sea. El premi al millor disc de música de repertori ha recaigut en Amores Grup de Percussió per Stockhausen & Hildegard: Dreizehn, i el millor disc de recuperació de patrimoni musical ha estat per a Capella de Ministrers i el seu disc La Ruta de la Seda.
 
La categoria de millor disc de música d’arrel ha guardonat Pep Gimeno ‘Botifarra’ i Ahmed Touzani per De banda a banda del Mediterrani, mentre que el guardó de la categoria de millor disc de fusió, mestissatge i urbana ha recaigut en Carles Dénia pel seu Cant espiritual.
 
Sedajazz Big Band ha recollit el premi al millor disc de jazz per Compèndium i Dani Miquel el guardó al millor disc per a públic familiar per De por. Finalment, el premi al millor vídeo musical ha estat per a "Haze", de Junior McKenzie, creat per Marino Darés.
 
A la gala s'han realitzat diverses actuacions musicals: Senior i Gilbertastico, Júlia, Ángela Furquet i Arkano, a més de la participació del DJ Taktel.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Carles Santos, Al Tall, la raiz, novembre elèctric, els jovens

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.