Actualitat

Melodrama per un dia

El mític grup barceloní torna en un concert molt especial

L'escriptor Julià Guillamon els ha ajuntat per presentar el seu llibre 'El barri de la plata'

| 09/11/2018 a les 09:31h

Melodrama l'any 1977
Melodrama l'any 1977
L’any 1979 Sisa els va escollir com a banda d’acompanyament al disc Sisa i Melodrama, editat per Edigsa. Després van emprendre l’aventura tots sols. El 1984 van crear la sintonia del programa Fes Flash, i no va ser fins al 1985 que van editar el primer disc. No van fer una carrera d’èxits però sovint són reivindicats com a grup de culte. En la seva primera vida, van publicar dos treballs: L’èxit truca a la porta (AudioVisuals de Sarrià, 1985) i Grandes fracasos 1976-1991 (Transdisc, 1991).
 
El grup, liderat pels germans Dionís i Toni Olivé Olivé, va editar recentment un nou disc, Dilluns a Tànger (Mitik Records, 2010). L’àlbum, amb un títol en referència al carrer de Barcelona on han mantingut el local d’assaig, resumia el passat i present de la banda. Aquell mateix any el grup va rebre un reconeixement al Saló del Còmic de Barcelona, impulsat pel seu teclista Joan Navarro, director de l’editora Glénat. La passió pel novè art ja ve dels primers Salons, on el grup va actuar rebatejat com a Los Viñetas.
 
Joan Carles Luque, de l'Arxiu Històric del Poblenou, i Julià Guillamon, escriptor, parlaran de la novel·la El barri de la plata (Els Llibres de L'Avenç, 2017), i a continuació actuarà Melodrama. L'acte tindrà lloc al Centre Moral i Cultural del Poblenou (c. Pujades, 176 de Barcelona) avui divendres 9 de novembre a les 19 h.
 
El concert s'emmarca dins el cicle Converses sobre Barcelona: Literatura i música, organitzat per la revista L'Avenç, que va començar el 27 de setembre passat al gracienc Bar Roure amb Julià Guillamon i Ramon Besa evocant El barri de la plata sota els ritmes d'Arrels de Gràcia, va seguir el passat dilluns 5 de novembre amb una conversa entre Adrià Pujol i Pi de la Serra arran del llibre Els barcelonins (ELDLA, 2018), i acabarà el diumenge 11 de novembre a les 12 h al Museu Etnològic de Barcelona amb una conversa-vermut entre Adrià Pujol i Oriol Tramvia sobre la mateixa obra, en què el cantautor barceloní interpretarà també algunes cançons amb la guitarra.
 

Melodrama l'any 2011

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Melodrama, Julà Guillamonn

COMENTARIS

Melodrama i El Barri de la Plata

Toni Olivé, 09/11/2018 a les 15:56

Merci. Molt ben resumida la melodrama-history. He, he...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.