Actualitat

Rosalía es corona amb dos Grammy Llatins

L'artista de Sant Esteve Sesrovires ha guanyat dos guardons per 'Malamente'

També han estat premiats altres artistes catalans com Manolo García, Carlos Sadness i Dyango

Els 10 passos de Rosalía: com ha arribat fins aquí?

| 16/11/2018 a les 14:00h

Rosalía
Rosalía | Xavier Mercadé
Aquesta matinada s'ha celebrat l'entrega dels premis Grammy Llatins i Rosalía s'hi ha erigit com una de les grans protagonistes. Dues setmanes després d'haver publicat el seu segon disc, El mal querer (Sony Music, 2018), l'artista catalana ha assolit una fita única: guanyar dos guardons per una sola cançó, en aquest cas el tema era el primer single que va treure aquest any, "Malamente". Nominada a cinc categories –sent així la dona més nominada en aquesta dinovena edició–, s'ha endut finalment els premis a millor cançó alternativa i a millor fusió / interpretació urbana. 

La cantant, que tot i la brevetat de la seva carrera musical ja és coneguda internacionalment, va agrair a les seves grans referents el fet d'haver arribat on és: "Vull donar les gràcies a dones com Lauryn Hill, Björk, Kate Bush, Ali Tamposi... A totes les dones de la indústria que m'han ensenyat que és possible, perquè gràcies a elles jo soc aquí". 


L'artista més guardonat de la nit, no obstant això, va ser Jorge Drexler, amb un premi a la millor cançó, un a la millor gravació de l'any i un de darrer al millor disc de cantautor amb Salvavidas de hielo (Warner Music Spain, 2017). Un dels premis, de fet, va ser entregat per un altre artista català guardonat: el romàntic barceloní Dyango, que va guanyar un gramòfon daurat en reconeixement a la seva llarga trajectòria musical, de cinquanta anys.

Rosalía Dyango no són per això els únics músics catalans que han triomfat als Grammy Llatins d'enguany. S'afegeixen a la llista el cantautor barceloní Manolo García amb el millor àlbum de pop-rock per Geometría del rayo (Sony Music Entertainment, 2018) i el cantant i il·lustrador Carlos Sadness amb el millor disseny d'empaquetat per Diferentes tipos de luz (Sony Music Entertainment, 2018).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Grammy llatins, premis, actualitat, Grammy, Rosalía, Manolo García, Carlos Sadness, Dyango, Jorge Drexler

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.