actualitat

Miki canta Txarango a OT i surt com a preferit

La interpretació del concursant d'"Una lluna a l'aigua" ha estat la primera que s'ha fet en català en les deu edicions del programa

El terrassenc ha estat escollit pels espectadors com a preferit de la setmana

El català arriba per primera vegada a una gala d'Operación Triunfo

| 22/11/2018 a les 10:00h

Miki cantant «Una lluna a l'aigua»
Miki cantant «Una lluna a l'aigua» | Fotograma del programa
Aquesta nit, a la novena gala d'Operación Triunfo, el concursant terrassenc Miki ha fet història dins el programa cantant en català. La cançó que ha interpretat ha estat "Una lluna a l'aigua", de Txarango, un grup del qual es confessa fan des dels primers temps. Amb la seva llengua materna i cantant una cançó d'un dels seus grups preferits, Miki ha omplert de festa el plató d'OT, i ha aconseguit que el públic cantés amb ell i que els seus companys acabessin ballant també al seu costat. Tot plegat, i malgrat les controvèrsies que li ha creat el fet de cantar en català, el concursant ha estat escollit com a preferit de la setmana, i s'ha salvat així d'una possible nominació.


La setmana passada ja vam saber en el repartiment de temes que, per primera vegada en les deu edicions d'OT, es cantaria una cançó en català en una gala. "Ja era hora", comentava el presentador sevillà Roberto Leal mentre presentava l'actuació. Tenint en compte que la productora del talent show, Gestmusic, és catalana i que, de fet, va ser fundada pels integrants de La Trinca, i tenint també en compte que l'acadèmia és a Terrassa i que la majoria de professors són catalans, sorprenia que en deu edicions mai haguessin cantat en català. "Ha costat", confessava Manu Guix en un dels assajos amb el terrassenc, "però es pot cantar en català, no hi ha cap problema". De fet, fins i tot les seves companyes María, Julia i Natalia comentaven la il·lusió que els feia que Miki cantés en català. "Se m'han posat els pèls de punta, t'ho juro, he estat molt feliç", va dir la María.

No obstant això, una riuada de crítiques ha caigut aquesta setmana sobre l'acadèmia, acusada de fer una picada d'ullet a l'independentisme per haver triat una cançó en català i sent qüestionada per molts. De fet, la indignació ha arribat a tal punt que, per les xarxes, alguns van proposar de nominar Miki perquè abandonés l'acadèmia.

Aquests dubtes o crítiques, però, el programa no els havia rebut mai tot i no ser la primera vegada que s'hi canta en una llengua que no és el castellà. Sense anar més lluny, en aquesta mateixa edició s'ha cantat en diversos idiomes, com el gallec de Sabela interpretant "Benditas feridas" de Rosa Cedron, o l'Alba cantant el tema francès "Je veux" de Zaz, o les múltiples cançons que es fan a cada gala en anglès.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, OT, Txarango, Operación Triunfo, Miki

COMENTARIS

Comentari

Catalaorgullos, 25/11/2018 a les 01:55


Encara hi han molts falangistes a Españistan, ho vam veure el passat dia 20, per sort molta gent ja obre els ulls.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.