Crònica

Sopa de Cabra rescata els seus orígens

El grup gironí celebra els 30 anys de la seva maqueta amb un concert a La Mirona de Salt

En la 2a edició de 'La Nit dels Sopa', la banda combina cançons de la seva primera època amb temes recents

| 25/11/2018 a les 00:57h


Foto: Rubén Garsi

La segona edició de La Nit dels Sopa volia celebrar el 30è aniversari de la publicació de la històrica maqueta de Sopa de Cabra; una cinta de cassette que la banda va editar el 1988, i on ja figuraven cançons emblemàtiques del seu repertori com "El boig de la ciutat", "Bloquejats" o "L'Empordà".

Gairebé totes van sonar a la sala La Mirona de Salt, en un concert únic que representa l'única actuació en directe del grup gironí aquest 2018. L'actuació va començar amb "Cardiaco y acabado", una cançó del baixista Francesc Lisicic que també obria la cara A de la maqueta original. Així, seguint de manera estricta l'ordre de la gravació referenciada, el grup –en formació bàsica de quintet– va interpretar "El boig de la ciutat", "L'estació de França", "Bloquejats", "On ets?" i la bossanova "Passaran uns anys".

Tot seguit, Gerard Quintana va recordar que La Mirona havia batejat la seva sala petita amb el nom de Joan Cardona 'Ninyín', per atacar el clàssic "Ninyín's Mine" amb el seu celebèrrim '¡joder con el poder y tal!'. La banda es va reservar "L'Empordà" pels bisos, va rescatar una cançó molt oblidada –"Temps mort"–; i a continuació va versionar el reggae de Lee Perry "Fussing & Fighting" amb les incorporacions dels músics Ricard Sohn i Valen Nieto. I fins aquí la celebració dels 30 anys de la maqueta; "Aquesta nit" i "Caraduras" no van entrar a l'operació rescat.

A partir d'aquest moment, el concert es va convertir en una desfilada de grans èxits; molts d'ells cançons de l'històric Ben endins (Salseta Discos, 1991), i també temes seu darrer treball en estudi Cercles (RGB Suports, 2015): "Tot queda igual", "Sense treva", "Si et quedes amb mi" van precedir "Seguirem somniant", que Quintana va presentar recordant la injustícia de tenir líders polítics i socials empresonats i exiliats. La reivindicació va ser secundada per La Mirona amb crits d'"independència".

La cançó –originàriament dedicada a la memòria d'en Ninyín– va venir seguida per "Eix de rotació", "Els teus somnis", "El far del sud", "Si et va bé" i "Sota una estrella". El concert va acabar amb "Camins", que el cantant va dedicar a la 'penya de Sant Narcís', ja que "gràcies a ells, tot va començar". La primera tanda de bisos va incloure "Cercles" i "Podré tornar enrere"; i la segona va incloure una versió acústica de "Mai trobaràs" i l'apoteosi festiva de "L'Empordà".
Especial: Concerts
Arxivat a: Enderrock, la mirona, temporada alta, josep thió, gerard quintana, maqueta, sopa de cabra

COMENTARIS

Sopa

Nuria molas vidal, 26/11/2018 a les 16:18

Meravellós espectaculars

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.