la tria

Ann Perelló: «La combinació de David Bowie i Freddie Mercury és una bestialitat que l'ésser humà no pot comprendre»

Damià Oliver, Antònia Font i Radiohead són alguns dels imprescindibles a la llista de Spotify de l'actriu mallorquina

Marta Mas: «Sílvia Pérez Cruz té una dolçor i una calma que travessa l’altaveu i la pantalla»

| 28/11/2018 a les 10:30h

Ann Perelló
Ann Perelló | Miriam Cerezo
L'actriu mallorquina Ann Perelló es lleva cada dia amb el dit índex preparat per prémer el play del seu Spotify. Alguns dies viatja als anys seixanta, d'altres a les verbenes d'adolescència o a les pistes de ball més modernes amb hits trencadors del panorama internacional. Cara coneguda d'IB3 pel seu paper a Hotel Bellavista, l'artista també ha passat per la sèrie Merlí de TV3 i per la gran pantalla. Ara, la seva missió és presentar els Premis de la Música Balear 2018 de la mà de Cris Juanico

Hem parlat amb ella per endinsar-nos en les cançons que més han marcat la seva vida.



1. Cançó que et recordi el teu paper a la pel·lícula Otel·lo dirigida per Hammudi Al-Rahmoun.
"Prelude op.28 n.15 in D-Flat Major", de Chopin.
 
"Em ve Chopin i els seus preludis, en concret el 'n.15 D-flat Major'. És foscor dins la bellesa, és passió, senzillesa i descobriment. Una mica com va ser per a mi descobrir la professió d'actriu interpretant aquella Desdèmona de la mà d'en Hammudi."


2. Cançó seixantera que et transporti a la sèrie Hotel Bellavista d'IB3, on has actuat.
"Twist and Shout", de The Beatles

"Soc de Muro, a l'altra punta d'on es rodava la sèrie, i cada matí de camí a plató, a les 5.30 h, em posava una playlist de cançons del 1964 que em vaig fer. Temes tots impressionants que em feien arribar al rodatge carregada d'energia. Però a més, vaig decobrir que el 1964 sonava una de les meves cançons preferides: 'Twist and shout' (del 1963), dels Beatles."


3. Cançó d'adolescència que t'hagi evocat el teu pas per Merlí.
"Extraterrestres", d'Antònia Font

"És difícil triar, però crec que Antònia Font va marcar l'adolescència unint la patxanga amb l'indie, unint les verbenes amb les meves amigues i xerrar de música amb els meus dos germans (uns outsiders). Si hagués de triar, 'Extraterrestres', del disc Taxi (Robot Innocent, 2004), que tenc ratllat a casa, per cert."


4. Cançó d'apoderament de la dona que podria estar vinculada al projecte 'Madremente'.
"Malamente", de Rosalía

"Em sembla brutal i necessari que tenguem cada cop més referents femenins apoderats a la música. I no puc evitar que em vingui al cap Rosalía i el seu 'Malamente', de la qual amb l'Andrea ja hem fantasiejat de fer la versió 'Madremente'. Tratrà."


5. Cançó del grup que més il·lusió et fa veure als Premis de la Música Balear 2018.
"Capellans", de Damià Oliver

"Em fa una il·lusió tremenda que hi hagi en Damià Oliver, col·lega a qui admir i a qui desig i augur un futur ple de somnis complerts. Sempre em quedaré amb la cançó 'Capellans', perquè xerra d'on he estiuejat tota la meva vida i que va fer amb Es Bergantins, que podríem definir com un grup de gent que fa performance i on hi ha el meu germà i amics estimats. Si m'hagués de quedar amb alguna altra del seu disc, seria 'Bicicletes'."
 

6. Cançó que probablement et posaràs abans de presentar els Premis.
"Under Pressure", de Queen amb David Bowie

"La combinació de David Bowie i Freddie Mercury em sembla una bestialitat que l'ésser humà encara no pot comprendre. Segurament he explicat mil vegades als meus amics com van gravar 'Under Pressure' els dos genis i cada cop que ho explico m'entra un subidón com el que em vindrà quan pugi a l'escenari al costat d'en Cris Juanico per entregar els Premis Enderrock."


7. Cançó ideal per recollir un premi.
"Get Lucky", de Daft Funk

"Daft Punk en general em sembla increïble, són brillantina i confeti i són presents en tota festa perfecta. Així que crec que recollir un premi amb 'Get Lucky' i el seu funk ha de ser apoteòsic."


8. Cançó d'aquest 2018 que més se t'hagi enganxat.
"The Deconstruction", de Eels
"La Sandunguera", de Nathy Peluso.
"Per a totes ses mamàs", de Joan Miquel Oliver.

"Pff...Moltes! Quin any... primer et diria 'The Deconstruction' dels Eels, 'La Sandunguera' de Nathy Pelusso o 'Per a totes ses mamàs' de Joan Miquel Oliver. Han sonat en repeat molt fortament. De tota manera, tot i que des de joveneta crec que l'indie és el camí, visca les contradiccions i visca també el mainstream. Així que no em puc oblidar de 'Ya no quiero ná' de Lola Indigo, que porta sonant al meu Spotify des que va sortir."


9. Cançó i grup que creus que sonarà al Secret Vida 2018.
"Need you Know", de Hot Chip
"In Conflict", d'Owen Pallett
 
"El Secret Vida em té nerviosa a rabiar! Tant de bo 'Need you now' de Hot Chip o 'In Conflict' d'Owen Pallett. De tota manera, vingui qui vingui, soc tan fan del Vida que sé que no decebrà." 


10. Cançó de la teva vida. 
"Creep", de Radiohead

"Sempre hi és. Per recordar-me que la diferència és preciosa i que visca la raresa i les incongruències. Que en els nostres moments més foscos podem aprendre a estimar-nos i podem trobar la llum. A més, he de dir que Radiohead és el meu grup preferit i no toquen mai 'Creep' en directe perquè l'odien. Doncs només he estat a dos concerts seus i als dos la van tocar. Per a mi, tota una catarsi."

Especial: La Tria
Arxivat a: Enderrock, La Tria, IB3, Ann Perelló, Premis de la Música Balear

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.