concerts

Les 10 cites musicals imperdibles d'aquestes festes

Repassem alguns dels concerts i festivals que tindran lloc aquestes vacances de Nadal als Països Catalans

| 20/12/2018 a les 11:20h

Mishima
Mishima | Michal Novak
Les sales de concerts dels Països Catalans volen fer-nos uns quants regals de Nadal amb les seves programacions, que de ben segur ens faran baixar els torrons a base de cançons. Llistem algunes de les propostes que hi ha preparades per gaudir amb música d'aquesta entranyable celebració, i que ens posaran a to per no defallir esperant l'arribada dels Reis d'Orient. 


Mishima: Concert de Nadal
Sala Apolo (Barcelona)
20 i 22 de desembre a les 21 h
15 € + despeses de gestió

La banda barcelonina farà el seu tradicional Concert de Nadal a la sala clau de la seva trajectòria, l'Apolo. Però aquest any l'actuació serà encara més especial, com explica la mateixa banda: "Encara no hi hem tocat les cançons de l'Ara i res (Warner Music, 2017), i volem celebrar el 75è aniversari de la sala que ens ha vist créixer i el desè de la publicació del nostre disc Set tota la vida (Warner Music, 2007). En fi, que ja fa massa temps que no hi tocàvem i ens morim de ganes de tornar-hi". A més, també hi tindran Da Souza (20/12) –guanyadors del Premi Enderrock de la Música Balear al millor disc de l'any– i Els Jóvens (22/12) com a convidats que iniciaran el concert. 


I am a Soul Woman
Sala Luz de Gas (Barcelona)
28 de desembre a les 21 h
12 - 15 €

Curticuit, Blackcelona i Nación Funk organitzen aquest concert per homenatjar grans cantants de música negra. Per fer-ho es recorrà la història de la música afroamericana des dels anys 30 fins als 80, buscant les veus d'Aretha FranklinEtta JamesThe SupremesNina Simone i Tina Turner, entre altres. Aquestes grans cantants i exponents del soul i el funk reviuran de la mà de Koko-Jean Davis (The Excitements), Myriam Swanson (Flamingo Tours, Magnolia), Saphie Wells (The Swing Cats, The Oldians), Monique Makon (The Soul Titoo’s), Desiree Diouf (The Black Barbies, Sugar Drops), Noemi Sillah, Yasmina Azlor i Brigitte Emaga. A més, en sortegem entrades!




Festa Santa Spinna D’Hivern
Sala Vol (Barcelona)
22 de desembre a les 21.30 h
8 € / 10 € 

La ja habitual festa nadalenca batejada com Santa Spinna d'Hivern torna un any més a la sala del Poblenou. Enguany s'hi podrà sentir els concerts de Les Sueques, que ja van participar a la festa l'any passat, i de Pentina't Lula (garatge punk i new wave). Per arrodonir la nit, no hi faltarà la música punxada per les components de Santa Spinna DJs.


Festival Biocap
Fira Barcelona - Gran Via (L'Hospitalet)
31 de desembre a les 19 h
49 €

Dels organitzadors del Bioritme arriba enguany el primer gran festival de Cap d'Any de Catalunya. Prometent 12 hores de música ininterrompuda entre dos escenaris (el principal i el dub), la programació portarà una trentena d'artistes catalans i internacionals per iniciar el 2019 amb força i música. Entre els grups que tocaran al Biocap hi ha Mala RodríguezDoctor PratsLa Sra TomasaZoo, TakcoIseo & DodosoundAdalaKing Siva i Paula Bu.


Festivern
Tavernes de la Valldigna (la Safor, País Valencià)
29, 30 i 31 de desembre
20 / 36 €

El festival valencià que acomiada l'any arriba aquest 2018 a la catorzena edició. Entre els tres dies i tres nits que dura la gran festa passaran pels seus escenaris artistes com ZooTalco, AuxiliSFDKEls CatarresDesakato, Smoking SoulsMafaldaMachete en BocaTribadeTremenda JauríaJazzwoman Adala & the Same Song Band, entre altres.




70è aniversari de l'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona
L'Auditori de Barcelona
22 de desembre
12 / 20 €

Del naixement de l'Orquestra de Cambra d'Acordions de Barcelona ja en fa setanta anys, i no han volgut perdre l'oportunitat de celebrar-ho. La cita estarà dirigida per Jesús Otero i hi participaran antics components de la formació. El repertori es dividirà en dues parts, la segona de les quals repassarà obres de músics que també commemoren aniversari, com Claude Debussy pels cent anys de la seva mort o Mariano Mores pels cent anys del seu naixement. 


Ebri Knight i Huntza
Sala Salamandra (L'Hospitalet)
28 desembre
8 €

El grup maresmenc Ebri Knight s'ha unit a la banda balbaïna Huntza per oferir dos concerts: el primer, el 28 de desembre a la sala Salamandra de l'Hospitalet de Llobregat, i el segon, a La Mirona de Salt l'endemà, el 29 de desembre. La Catalunya folklòrica i la música feta a Euskadi connectaran les seves arrels dos dies consecutius en dos escenaris diferents. 




Vàlius Karaoke de Nadal
Sala Vol (Barcelona)
25 de desembre
6 €

Res millor que afinar la veu per desembussar el coll de tant menjar. Vàlius ha preparat per al dia de Nadal un karaoke amb cançons per triar i remenar, de totes les èpoques i estils possibles. La cita ve amb regal inclòs, amb l'entrada també aconsegueixes un disc de nadales per seguir practicant el cant durant la resta de les vacances. 


El Hada Verde
L'Alternativa (La Bisbal d'Empordà)
24 de desembre
5 €

Convertit ja en tradició, el concert que se celebra a L'Alternativa de la Bisbal és la cita imprescindible per fer baixar el sopar de Nadal i preparar-se per al gran àpat de l'endemà. Reunits sota el nom d'El Hada Verde, el conjunt aglutina músics com Toni Molina, Genís Figa, Jaume Pla (Mazoni) i els germans Bou (The Gramophone Allstars), a més d'altres artistes locals que hi col·laboren. La formació, creada exclusivament per a l'ocasió, es reuneix des de fa més de deu anys per tocar versions. 


Lo misteri de Nadal
Centre Artesà Tradicionàrius (Barcelona)
27 de desembre
6 / 12 €

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries revelaran el sentit de la celebració més universal de la Terra, el Nadal. Rumba, poesia i relats s'entrellaçaran per crear uns pastorets amb nadales provinents d'arreu del món. Ens donen una premissa per preparar-nos per a l'espectacle: "Per entrar dins el misteri de Nadal has de desconnectar-te de tot". 
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Les Sueques, Vàlius, Biocap, Festivern, Mishima, Nadal, concerts, Ebri Knigt, Mazoni

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.