videoclips

Avstral es posa a la pell de Darwin al seu nou videoclip, «Teoria de l'evolució»

Estrenem el vídeo musical del segon single de l'àlbum «Teoria de l'evolució»

«Abril» és el debut del grup lleidatà Avstral

| 10/12/2018 a les 14:50h

Avstral
Avstral | Anna Sarlé
Fa dos anys cinc joves de les Garrigues van agrupar-se per fer música plegats sota el nom d'Avstral. Defugint el pes que comporta l'autodefinir-se com a músics, han anat component cançons fins que aquest any han tret el seu àlbum de debut, Teoria de l'evolució (RGB Suports, 2018). Avui estrenem el videoclip del segon single del disc, "Teoria de l'evolució":


Portant l'eclecticisme del pop per bandera, el grup ha musicat en aquesta cançó la història d'un científic que va marcar un punt d'inflexió dins la nostra història: Charles Darwin. Amb la seva música, l'acompanyen pel viatge en què va teoritzar sobre l'evolució de les espècies. "Volíem que al disc hi hagués una cançó més narrativa i descriptiva", explica el vocalista i guitarrista d'Avstral, Marc Teixidó. A més, comenta també que precisament volien reivindicar aquesta idea de l'evolució natural envers la idea d'una "humanitat creada a base de miracles o proses".

Alhora, per això, tant la cançó com el disc van més enllà d'aquesta història: "Fa referència també a l'evolució que ens envolta: a l'evolució nostra com a grup i com a persones, l'evolució que hem fet com a societat i l'evolució que ha suposat aquest disc per a nosaltres", aclareix Teixidó. Amb aquesta premissa de no quedar-se amb la història més superficial, el videoclip, gravat entre els paisatges de Menorca i Tàrrega, també pretén anar més enllà fins al punt que el mateix grup admet: "No és fàcil d'entendre a la primera: no és un videoclip literal, sinó que hem buscat un sentit més crític".

Per sentir-los en directe, la gira de presentació de Teoria de l'evolució està a punt d'engegar, amb un primer concert el 29 de desembre a la Fàbrica de Cervesa CTretze (a la Pobla de Segur) i un altre a la sala Sidecar de Barcelona a final de gener.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Avstral, estrenes, videoclips

COMENTARIS

BrutaL!

Jaumepetit, 10/12/2018 a les 16:38

De lo milloret que he escoltat ultimament!

Bona musica

Anònim, 22/01/2019 a les 15:42

Molt bons

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.