Premis Enderrock

Clara Peya signa el millor disc del 2018

Joan Dausà, Els Pets, El Petit de Cal Eril, Rosalía, Els Jóvens, Suu, el Trio Pedrell i Lluc Casares, també reconeguts pels Premis Enderrock de la crítica

 Descobreix els 50 millors discos de l'any

El 9 de gener engega la primera volta de votació popular

Premis Enderrock 2018 — La gala

| 27/12/2018 a les 12:00h

Clara Peya
Clara Peya | Arxiu de l'artista
El 2018 hem tingut una molt bona collita. L'escena viu una plena renovació, amb presència cada cop més notable de les dones. Tres exemples clau: el millor disc de l'any el signa Clara Peya, l'explosió de Rosalía la fa mereixedora del Premi Enderrock de la crítica al millor disc en altres llengües, i el debut de Suu la converteix en l'autora del millor disc d'artista revelació.

Joan Dausà, per part seva, s'erigeix com el millor artista del 2018: i no només per la publicació d'Ara som gegants (PromoArts, 2018), sinó per una gira de concerts emotiva i intensa, que l'ha portat a recòrrer paratges únics d'arreu del país.

A més, també hi ha connexió intergeneracional, entre Els Pets (millor disc de pop-rock) i El Petit de Cal Eril (millor disc de cançó), tots dos reconeguts pels periodistes musicals de l'escena catalana. Per a uns ha estat clau compartir visions i experiència amb el productor del millor disc de cançó, que a més lidera l'escena del pop metafísic.

Els Jóvens, amb el seu disc homònim, s'emporten el premi al millor disc de folk, i pel que fa a les categories de clàssica i jazz, la crítica ha reconegut el disc Arrels (Ficta Edicions) de Trio Pedrell i Sketches Overseas (Outside Inmusic) de Lluc Casares.

Els Premis Enderrock 2019 de la crítica han estat votats per 25 periodistes musicals dels Països Catalans, i encapçalen la llista dels 50 millors discos catalans de la banda sonora del 2018. El proper 9 de gener s'engega la primera volta de votació popular.

Voleu descobrir quins són els 50 millors discos del 2018 segons la crítica?
   
El resultat de la votació de la crítica és fruit del veredicte de: Xavier Aliaga (El Temps), Ferran Amado (Sona9), Joan Arenyes (Ràdio 4), Jordi Bianciotto (periodista), Roger Carandell (Nació Digital / Adolescents.cat), Martí Farré (440 Clàssica&Jazz), Lluís Gendrau (Enderrock), Helena Martín (EDR), Helena M. Alegret (Enderrock), Blai Marsé (Catalunya Ràdio), Jordi Martí (440 Clàssica&Jazz), Xavier Mercadé (Enderrock), Jordi Novell (Enderrock), Òscar Piera (revista TresDeu), Marta Pérez (Ràdio Arenys), Oriol Pérez (440 Clàssica&Jazz), Pere Pons (periodista), Marcel Pujols (Enderrock.cat), Oriol Rodríguez (periodista), Andrea Romanos (periodista), Elisenda Soriguera (Enderrock), Sandra Tello (Enderrock), Josep V. Frechina (periodista i musicòleg), Guillem Vidal (El Punt Avui) i Joaquim Vilarnau (Enderrock).
 
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Suu, El Petit de Cal Eril, Els Jóvens, Premis Enderrock 2019, Lluc Casares, Clara Peya, Els Pets, Trio Pedrell, Rosalía, Joan Dausà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.