Concert

Les cançons censurades sonaran a Luz de Gas

El Memorial Democràtic organitza un concert històric amb cançons que mai no van poder ser estrenades

El 50è aniversari del Grup de Folk es commemora amb una exposició sonora

| 18/12/2018 a les 19:00h

Cartell del concert
Cartell del concert

Lluís LlachQuico Pi de la SerraRaimonOvidi Montllor i Joan Baptista Humet són alguns dels artistes catalans que van patir l’acció de la censura franquista. Algunes de les seves cançons van patir mutilacions abans de ser autoritzades o simplement van ser sempre denegades i van quedar perdudes als arxius de la censura.

Per primera vegada, un concert posa en relleu aquest repertori ocult. Es tracta de peces inèdites que no van veure mai la llum per culpa de l’actuació dels censors, i de versions originals desconegudes pel públic. La interpretació anirà a càrrec dels cantautors Pau Alabajos, Arnau Aymerich (Ebri Knight), Cesk FreixasMeritxell GenéGemma HumetJordi Montañez i Marc Ràmia.

La historiadora i etnomusicòloga Maria Salicrú-Maltas, comissària del concert, ha plantejat el recital com un acte de justícia envers els cantants represaliats: “Una humiliació angoixant i contínua que volem dignificar divulgant algunes peces de la Nova Cançó en la seva versió original, abans que fossin reprimides per la censura, i donant a conèixer cançons que es volien enregistrar en un disc i que van ser denegades pel Ministerio. Moltes van restar inèdites perquè l’artista es va negar a canviar-ne la lletra o bé perquè no va poder canviar-la per falta de temps”.

L'accés a la sala és gratuït però les invitacions estan exhaurides des de fa uns quants dies.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock,  Jordi Montañez,  Gemma Humet,  Meritxell Gené,  Cesk Freixas, Ebri Knight,  Arnau Aymerich, Pau Alabajos, censura, actualitat, concert, Marc Ràmia, Nova Cançó

COMENTARIS

Concert

Anna Pascual Roca, 19/12/2018 a les 11:49

Bon dia
Es faran més concerts de les cançons censurades? No vaig poder assistir ni molta gent q volia tampoc van poder.
Agrairé ens n'formeu sisplau
Sortirà en format cd?
Moltes gràcies
Salutacions

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.