estrenes

Cesk Freixas celebra la vida amb «Ball» i «Revetlla»

El penedesenc avança dues cançons del seu proper disc, que es posarà a la venda el proper 4 de gener

A "Revetlla" l'artista col·labora amb Beth Rodergas

| 18/12/2018 a les 13:30h

Cesk Freixas
Cesk Freixas | Juan Miguel Morales
El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles està comptant els dies per publicar el seu setè treball discogràfic, que arribarà a les botigues quan tot just haguem acabat de pair el raïm de Cap d'Any, el 4 de gener. Avui, però, Cesk Freixas vol fer un regal als impacients i per això avança dos temes que formen part de Festa Major (U98, 2018): "Ball" i "Revetlla", dos clams a favor de la celebració.

El músic explica que les dues cançons tenen temàtiques similars, ja que centren el focus en "la celebració de la pròpia vida i en el fet de compartir-la amb les persones que estimes". Agafant així un to que en el seu projecte musical havia quedat "en un segon pla", totes les cançons mantenen una connexió, però cadascuna de té les seves particularitats.

Per exemple, en el cas de "Ball", l'artista comenta que "és més terrenal, més humanista" i que des del principi volia que fos cent per cent optimista i vitalista. Amb aquest objectiu, Freixas explica que la composició instrumental ha estat diferent perquè no hi surt el baix i per això han hagut de jugar amb els arranjaments de guitarra. 


Pel que fa a "Revetlla", el penedesenc reconeix que és "una balada en tota regla", un tipus de cançó que s'havia privat de fer en el passat. Amb aquest disc el músic confessa que ha volgut "trencar alguns estereotips" de la seva música per anar a buscar altres sons diferents. En aquest tema el cantautor ha fotografiat imatges emblemàtiques de festivitat juntament amb Beth Rodergas, una col·laboració que feia molt de temps que el músic volia complir. 


Amb aquest disc que està a punt de sortir, Cesk Freixas commemora els seus quinze anys de trajectòria. Tot plegat ho articula des de la simbologia de la festa major, que segons el músic està estretament relacionada amb el funcionament de les nostres vides. Aquest projecte discogràfic s'ha finançat a través de Verkami, i aquesta setmana els mecenes de l'àlbum ja comencen a rebre les còpies físiques. Víctor Nin, el seu inseparable guitarrista, també l'acompanya en aquest nou disc.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, Cesk Freixas, Beth Rodergas, Revetlla, Ball

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.