obituari

Mor Joana Biarnés, la primera catalana que va fotografiar els Beatles

La terrassenca va ser la primera fotoperiodista de l'estat

Durant la seva carrera va fotografiar grans artistes com The Beatles o Joan Manuel Serrat

| 20/12/2018 a les 12:00h

Joana Biarnés
Joana Biarnés | Oscar Moreno
Joana Biarnés, considerada la primera fotoperiodista dona de l'estat espanyol, ha mort aquesta nit amb 83 anys per causes naturals. La terrassenca va començar a interessar-se per la fotografia gràcies al seu pare, el fotògraf esportiu Joan Biarnés, però aviat ella va destacar per retrats a artistes de gran renom, com The BeatlesJoan Manuel SerratLola Flores, Roman Polanski, el pintor Salvador Dalí o el cineasta Luis Buñuel. 

Biarnés ha estat premiada i reconeguda per la seva trajectòria diverses vegades: l'any 2014 la Generalitat de Catalunya va concedir-li la Creu de Sant Jordi i el 2015 el Museu d'Art Jaume Morera de Lleida va presentar una exposició monogràfica amb la seva obra. D'altra banda, el 2016 també es va mostrar durant el festival Beatles Weekend la que ha estat la seva sessió més coneguda: la que va realitzar al grup de pop britànic The Beatles. La seva tasca com a fotoperiodista es va emetre en forma de documental per TV3 al programa de Sense Ficció titulat Joana Biarnés, una entre tots, que explicava la seva trajectòria com a professional. 

Després de retratar diversos artistes i demostrar la seva vàlua com a fotògrafa en un món que estava majoritàriament ocupat per homes, Joana Biarnés va abandonar la professió de fotoperiodista l'any 1985.
 

The Beatles. Foto: Joana Biarnés

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Joana Biarnés, The Beatles, Serrat, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.