LLISTA

Els millors discos del 2018 segons la crítica (del 30 al 21)

Els 50 millors discos del 2018 segons la crítica

Premis Enderrock 2018 — El photocall

Clara Peya signa el millor disc del 2018

| 27/12/2018 a les 10:02h

30.


JANSKY
This Is Electroverse
(Hidden Track Records)

Tercer disc del duet illenc amb els manaments del seu propi llenguatge, una unió singular i suggerent de la poesia i els beats electrònics que han batejat com a ‘electrovers’. Cançons atmosfèriques i vibrants per cavalcar lliures.



29.


JOAN COLOMO
L’oferta i la demanda
(BCore Disc)

El bandautor vallesà fa temps que reformula la cançó amb una actitud reivindicativa. El seu sisè àlbum és un treball conceptual de temes pop que gira al voltant de l’oferta i la demanda en una crítica poètica al sistema capitalista.
 



28.


ELS CATARRES

Tots els meus principis
(Música Global)

El trio d’Aiguafreda ha tornat a posicionar-se en el podi dels grups catalans més populars. Quart disc amb una fórmula inesgotable que els ha garantit una nova remesa d’èxits pop amb himnes com “Fins que arribi a l’alba”.
 



27.


CRIM
Pare nostre que esteu a l’infern
(HFMN Crew & Tesla Music / BCore Disc)

El tercer disc de l’exitosa banda de punk-rock tarragonina s’ha llançat a l’Estat espanyol, a Alemanya i als Estats Units. Són dotze trets infernals del nou i vigoritzat punk en català.
 



26.


BUHOS
La gran vida
(Música Global)

El clip de “Volcans”, inclòs al darrer disc dels calafellencs Buhos, ja suma més de 3,6 milions de visites. Coronat com el grup més popular de l’escena festiva catalana, les dotze noves cançons fan honor al seu veterà lideratge. Han sabut copsar l’ànima festiva del jovent amb un discurs fresc i estival, ple d’himnes sobre l’amistat i el gaudi d’un camí vitalista.
 



25.


JU
Bandera blanca
(RGB Suports)

La guanyadora del Premi Èxit del Sona9 2017 ha sorprès amb nou cançons de melodies i lletres solvents per ser corejades i ballades. La jove osonenca Judit Puigdomènmech ‘Ju’ destaca per la seva convicció artística, amb l’art de la seducció per bandera, a través dels terrenys del pop, soul i reggae, que irromp a l’escena amb caràcter, compromís i energia.
 


24.


TRAU
Dones i homes del cap dret
(Satélite K)

El quartet de Sant Boi de Llobregat ha gravat un segon llarga durada on el pop psicodèlic viatja cap a terrenys propers al rock, el soul i el garatge. Trau són corredors de fons, es mantenen en el circuit underground sense perdre pistonada i ho fan defensant un so personal anglosaxó, i amb lletres curosament escrites que els situen en la cultura popular.
 


23.



QUIMI PORTET
Festa major d’hivern
(Fina Estampa)

El periodista Jordi Bianciotto va deixar escrit sobre el desè disc en solitari de Quimi Portet: “La música traspua una barreja d’emotivitat i cruesa, de refinament i primitivisme, embolicada en reflexos de la memòria sentimental”. Tot i que les festes d’hivern solen ser més modestes, el disc és resultat de la natura sàvia d’un artista que l’ha tornat a clavar.

 


22.


NYANDÚ
Fernando Rogelio Estévez
(LAV Records)

Després de L’origen de les absències (Música Global, 2012) i Bum! (Música Global, 2015), els osonencs –guanyadors del Premi Sona9 2011– mantenen intacta la capacitat de fer grans cançons de pop-rock amb una tercera entrega plena d’il·lusions. Les cançons de Nyandú enganxen a la primera per la seva enorme capacitat de fer melodies efectistes.



21.


OBESES 
Fills de les estrelles
(Música Global)


La indomable banda osonenca ja té enllestit el cinquè àlbum, Fills de les estrelles, enregistrat als estudis MusicLan d’Avinyonet de Puigventós. El grup liderat per Arnau Tordera ja va avançar les coordenades de les noves cançons: “S’erigeixen com a monument a la tradició musical i exploren nous camins estètics cap al futur del so. Són peces d’un eclecticisme temàtic desbordant però amb una profunditat existencial inaudita fins avui”.
 

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2019, Jansky, joan colomo, Els Catarres, crim, buhos, Ju, trau, quimi portet, nyandú, obeses

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.