LLISTA

Els millors discos del 2018 segons la crítica (del 40 al 31)

Els 50 millors discos del 2018 segons la crítica

Premis Enderrock 2018 — El backstage

Clara Peya signa el millor disc del 2018

| 27/12/2018 a les 10:03h

40.


PEP GIMENO 'BOTIFARRA', AHMED TOUZANI
A banda i banda del Mediterrani
(Temps Record)

El músic d’origen marroquí Ahmed Touzani toca el llaüt àrab i el violí i canta al costat del xativí Pep Gimeno ‘Botifarra’ per compartir la música tradicional de la Mediterrània.



39.


LILDAMI

10 vos guard
(autoeditat)

Després de cultivar la trajectòria en l’univers digital amb senzills i clips a Youtube, el debut discogràfic del terrassenc consolida la seva sonoritat entre el trap i el rap, interpretat per un català de carrer del qual fa bandera.
 



38.


 

ANIMAL
La melodia del foc
(Halley Records)

El líder del grup vallesà, Gerard Aledo, ha treballat amb el productor i bateria Ermengol Mayol per fer un gir cap al pop calidoscòpic –i menys mestís– per al seu segon disc. Dotze cançons amb segell de bandautor.
 



37.


ROBA ESTESA

Desglaç
(Coopula)

Folk amb perspectiva de gènere i reivindicació social, amanit amb altes dosis d’alegria i festa. El segell identitari de Roba Estesa es manté i reforça en un segon disc que proposa grans himnes col·lectius com “Cant de lluita”.
 



36.


BALKAN PARADISE ORCHESTRA
K’ataka
(Segell Microscopi)

Després de guanyar el X Concurs Sons de la Mediterrània, la BPO ha debutat amb un disc que parteix de la música popular dels Balcans i viatja arreu del món. Debut espectacular.
 



35.


 

CAÏM RIBA
Nararai
(DiscMedi)

El segon lliurament de Caïm Riba (Formentera, 1975) ha mostrat la seva versatilitat per un pop d’autor, tranquil i sentit, que també s’obre a nous camins més elèctrics. Catorze cançons interpretades de manera intensa i serena.
 



34.


PAU FIGUERES

Nada nuevo bajo el sol
(Satélite K)

Després del seu debut homònim, el prodigiós guitarrista barceloní ha gravat catorze noves peces gestades amb la guitarra flamenca, les percussions i el baix elèctric. Més flamenc, més actual i més dur, inpirat en John Lennon.



33.


PAU ALABAJOS
Ciutat a cau d’orella
(Bureo Músiques)

Pau Alabajos ha musicat una nova antologia de Vicent Andrés Estellés. El vital i incansable cantautor de Torrent ha adaptat poemes com “Els amants” o “Coral romput” coincidint amb els 25 anys de la mort del poeta.



32.


THE SEY SISTERS
Rise
(Satélite K)

El nou disc de les germanes Edna, Yolanda i Kathy Sey visibilitza la lluita diària de les descendents de les persones migrades que, com elles, han nascut i crescut a Catalunya. Un cim per al gòspel català creat a Osona.
 



31.


MARIA RODÉS

Eclíptica
(Satélite K)

El quart treball de la maresmenca és tan íntim com alhora celestial. Maria Rodés s’inspira en el diari personal de l’astrònom Lluís Rodés. Un disc de textures diverses i tan brillants com els fenòmens que retrata.
 

Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2019, Lildami, Touzani, Roba Estesa, Balkan Paradise Orchestra, Maria Rodés, Caïm Riba, Animal, Pau Alabajos, Pau Figueres, Botifarra, The Sey Sisters

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.