llista

Els millors discos del 2018 segons la crítica (del 50 a l'41)

Els 50 millors discos del 2018 segons la crítica

Premis Enderrock 2018, la gala per Vicens Tomàs

Clara Peya signa el millor disc del 2018

| 27/12/2018 a les 10:03h

50.


PAULA VALLS
I Am
(Satélite K)

En el seu debut discogràfic, la cantant i compositora osonenca brilla amb una veu intensa i seductora. Produït pel guitarrista David Soler, és una demostració de la seva capacitat vocal, però també emocional.



49.


AUXILI
Tresors
(Propaganda pel Fet!)

En el seu tercer treball, el grup d’Ontinyent destina les melodies sincopades del reggae
a intensificar el missatge de protesta política i a construir cançons íntimes. Un dels tresors més ben amagats de l’escena valenciana.



48.
 

NARCÍS PERICH
Puigdemont
(EDR Discos)

El cantautor alellenc homenatja el president a l’exili en el seu darrer cançoner més pop.
A banda de l’amor cap el seu municipi, també canta al desamor i treu del calaix temes de diferents èpoques de la seva trajectòria.



47.
 

THE BIRD YELLOW
Little Kids
(Delírics)

El cantautor barceloní Gerard Vidal ha estat una de les sorpreses de la temporada. La seva honestedat i maduresa musicals corprenen en un debut naïf però solvent, amb melodies indie-folk de sonoritat anglosaxona.


46.
 

BALAGO
El demà
(Foehn Records)

Disset anys després del debut, el duet vallesà Balago presenta la sisena entrega avalada pel risc i l’experimentació. Compendi de composicions a la recerca d’atmosferes crepitants, marcadament perspicaces i imaginatives.



45.
 

EBRI KNIGHT
Guerrilla
(Maldito Records)

El quart disc del grup argentoní ha reafirmat el discurs d’esquerres, feminista i separatista. Ebri Knight dispara ara un so endurit respecte a treballs anteriors en què els instruments folk conviuen amb guitarres distorsionades.


44.
 

LA PEGATINA
Ahora o nunca
(Warner)

La fusió llatina del pioner i referencial grup de Montcada i Reixac s’expandeix després de quinze anys amb gires que triomfen arreu. El nou salt endavant són deu temes trepidants –un de darrer en català– produïts per Rafa Arcaute.



43.
 

MIQUEL ABRAS
Punt de no retorn
(U98 Music)

L’empordanès Miquel Abras ha fet una aposta doble amb el delicat Punt de partida, cançons d’amor amb la seva veu trencada, i l’imponent Punt de no retorn, fruit d’una necessitat moral sorgida després de la brutalitat de l’1-O.



42.
 

POL FUENTES
Embranzida
(Picap)

El segon artefacte de cançó d’art i assaig del barceloní Pol Fuentes, després de deu anys de Rosa-Luxemburg, retrata tendrament el que pensa de la vida, quan tot s’accelera i s’hi precipita desenfrenat per l’embranzida.



41.


MARCEL LÁZARA I JÚLIA ARREY
Pedalant endins
(Halley Records)

El que va ser lletrista de Txarango ha debutat amb un nou projecte, molt ben acompanyat de Júlia Arrey. Cançons rodades, nascudes d’un viatge de dos anys en bicicleta pel Brasil.

 
<< inici   31-40>>   21-30>>    11-20>>   01-10>>  
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, La Pegatina, Premis Enderrock 2019, The Bird Yellow, Paula Valls, marcel lázara i júlia arrey, auxili, miquel abras, Narcís Perich, Pol Fuentes, balago, Ebri Knigt

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.