Estrena

Estrenem «Tou Votanikoú», la combinació impossible de Tarta Relena

El primer EP del duet barceloní de cant a capel·la sortirà el 14 de gener

| 28/12/2018 a les 11:30h

Tarta Relena
Tarta Relena | Clàudia Torrents i Júlia Puig
Una de les coses boniques d'estar atent a l'actualitat musical del país és que et sorprenguin grups dels quals ni en sospitaves l'existència. Si us diuen que a prop vostre hi ha un grup de dues noies de Barcelona que es dedica a cantar a capel·la cançons tradicionals de diferents llocs del Mediterrani i que ho fan amb tanta solemnitat i valentia com humor i lleugeresa, us ho creuríeu? Doncs avui en presentem la primera prova: estrenem el primer avançament del debut discogràfic de Marta Torrella i Helena Ros. Les dues formen Tarta Relena i això és "Tou Votanikoú".



Aquesta cançó formarà part d'Ora Pro Nobis (The Indian Runners, 2019), el primer EP de vuit cançons que aquestes dues amigues publicaran el 14 de gener. Sobre "Tou Votanikoú" ens expliquen que és un tema molt conegut de rebétiko –la música urbana grega dels anys 30, 40 i 50– que van descobrir a través d'un recopilatori de música grega a Spotify. La cançó parla "d'un home brutal i molt estimat (i sospitem que també molt mascle alfa, el grec el portem justet) que va morir diumenge passat i tothom el plora".

La que estrenem és l'única cançó de l'EP en què, a més de les dues veus, hi sona un altre instrument, la base electrònica feta amb caixa de ritmes. De tota manera, Ora Pro Nobis vol fer bandera de la música a capel·la, sense perdre l'oportunitat de mesclar-hi el que a elles els doni la gana.
 

Portada d''Ora Pro Nobis'. Foto: Clàudia Torrents i Júlia Puig

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Tarta Relena, estrena, a cappella, Tou Votanikoú

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.