discos

Els discos que vindran (part III)

15 discos més que podrem escoltar al llarg d'aquest any

En aquesta tercera entrega destaquem Salva Racero, Porto Bello i 31 FAM

Els discos que vindran (part II)

| 09/01/2019 a les 10:10h

A la llista dels propòsits d'any nou molts grups de ben segur que hi han escrit "publicar un nou disc". Cada procés creatiu és un món i alguns estan més encaminats que altres. Al llarg d'aquesta setmana a Enderrock.cat publicarem un seguit de notícies sobre les novetats que arribaran aquest any.

31 FAM
Els sabadellencs compten a milers les visites als seus videoclips d'amor i diversió. El grup format per Kid Pi, Joey C, Lil Didi, Bandam, Koalekay i AAA portarà el seu trap amb tocs de reggaeton i dancehall al format de disc. El seu primer treball sortirà cap al mes de febrer de la mà del segell Delirics de Picap. 


Davy Lyons
Originari d'Irlanda però establert a la ciutat de Barcelona, el cantant té les seves arrels en la música de carrer. La seva música té reminiscències del projecte Songs: Ohia de Jason Molina i preveu publicar el seu primer treball discogràfic, Evidence (Delirics, 2019), que veurà la llum al març. 

Mascarats
Els de la Sènia continuen amb la línia de denúncia del seu anterior àlbum, Trencarem l'imaginari (autoeditat, 2017), però amb noves cançons. El dia 23 de gener la formació traurà a la llum Distopia (autoeditat, 2019), la seva segona referència, que a més de rock també inclourà influències jamaicanes. 

Biflats
Les músiques gitanes i balcàniques són la influència principal de la banda, que vol fer de la cobla el nou pop. Després d'haver publicat Catalan fanfare! (Picap, 2017), ara estan gestant una nova referència per a principi d'any que també presentaran amb la discogràfica Picap. 

Luand
Format per quatre músics de Sabadell, el grup de pop-rock està a punt de llançar el seu àlbum de debut, que portarà el títol Desperta (RGB Suports, 2019) i que ha tingut la col·laboració de Marc Martín a la producció. El proper 25 de gener el quartet veurà complert el seu somni de dedicar-se a la música, ja tindran el primer disc a les mans.


Criatures
El vallesà Marçal Ramon (acordió) i l’empordanès Ivó Jordà (gralla), guanyadors del IX Concurs Sons de la Mediterrània, ja tenen una primera referència a la seva discografia, Taumàtrop (Picap, 2017), però el duet no en té prou amb això: a principi del mes vinent podran fardar de sumar un segon àlbum. 

Porto Bello
El projecte musical dels germans Tonet i Joanet Blàzquez, que ja van presentar un primer disc titulat Basat en fets reals (Música Global, 2017), apunta noves cançons. La fusió de ritmes d'arreu del món és el tret definitori de la banda, que el 8 de febrer traurà una nova referència amb Música Global. 

Pulpopop
Felicitat màxima! (DiscMedi, 2015) va ser la cinquena referència del grup gironí, amb la participació de més de vint músics, entre els quals Josep Thió de Sopa de Cabra o Ferran Massegú de Teràpia de Shock. Amb el nou any, la formació no abandona el seu excentricisme i prepara un nou àlbum.

Rúpits
Guanyadors del Premi Popular del Sona9 2016, els berguedans van debutar amb el llarga durada Imperfeccions (U98, 2017), un disc amb una dotzena de temes festius i optimistes. Amb encara molta vitalitat per les venes, el grup tindrà novetats discogràfiques per al mes de febrer. 
 

Rúpits van ser els guayadors del Premi per votació popular al Sona9 2016. Foto: Arnau Puig Batlló


Empty Cage
La formació integrada per Sergi Estella i Gerard Tort destapa una era de silenci. Des de la seva victòria al concurs Sona9 2012 i la posterior publicació del llarga durada Tal com raja (RGB Suports, 2013), que va tenir la producció de Xarim Aresté, el duet no ha publicat cap nova referència. El maig, però, serà el seu mes, ja que és quan s'espera que surti el nou disc. 

Minova
La sort dels principiants (DiscMedi, 2015) va ser el primer treball del duet format per Esteve Puig i Jesús Martínez, dos barcelonins que cultiven pop electrònic d'influència vuitantera. El seu proper disc arribarà al mes de febrer i sortirà a través d'U98 Music.

Espaldamaceta
El cantautor gironí reprèn l'activitat musical amb Millor que mai (Hidden Track, 2019), un disc que només amb el títol ja apunta cap amunt. La data prevista per al llançament d'aquest treball és el 15 de març i ho farà amb Hidden Track. 

La Barraca
Sis músics de Sant Vicenç dels Horts estan a punt per fer el salt de l'EP al llarga durada. Mig món plora i l'altre calla (autoeditat, 2017) va ser el debut de quatre temes del grup, que va néixer el 2012 quan una colla d'amics es van ajuntar per tocar. El rock de la formació brillarà en un nou àlbum aquest 2019, tot i que la data encara s'ha de confirmar. 

Salva Racero
Van ser deu anys com a vocalista de Lax'n'Busto agafant el relleu de Pemi Fortuny, però el manresà va posar punt i final a aquella etapa el juny del 2017. Des d'aleshores, el músic ha agafat un camí en solitari que de moment ha donat com a fruit dues cançons. El 2019 el cantant farà florir un nou àlbum amb Satélite K. 

Fetus 
Van debutar amb L'epicentre del fangar (Bankrobber, 2017), disc produït per Joan Colomo, però la formació capitanejada per Adrià Cortadellas no s'atura aquí. Durant els propers mesos, el grup de punk-rock afegirà una nova referència amb el segell Bankrobber que també ha estat gravada pel músic de Sant Celoni.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Criatures, Rúpits, llistes, Davy Lyons, Salva Racero, Porto Bello, Fetus, discos, 2019, 31 FAM, Luand, Mascarats, Biflats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.