Llistes

Els discos que vindran (IV)

Nova tongada, aquest cop de 17 dels discos que podrem escoltar al llarg d'aquest any

En aquesta quarta entrega destaquem grups com Esperit!, Oest Trip, Resiliència, Sandra Bautista o Estramoni

Els discos que vindran (part III)

| 10/01/2019 a les 14:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
A la llista dels propòsits d'Any Nou molts grups de ben segur que hi han escrit "publicar un nou disc". Cada procés creatiu és un món i alguns estan més encaminats que altres. Al llarg d'aquesta setmana a Enderrock.cat publicarem un seguit de notícies sobre les novetats que arribaran aquest any.

Enric Hernàez
L'imparable músic torna aquest any amb un nou treball sota el braç. Hernáez presentarà un disc en directe d'un dels seus últims concerts al festival BarnaSants. L'àlbum es publicarà aquest gener via Picap.

Pares
El 25 de gener el grup de Vilanova i la Geltrú, semifinalista del Sona9 2015, traurà el seu segon disc, Ja no ho volem tot (Música Global, 2019), enregistrat als estudis de Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto) Sputnik Recording Studio.

Sandra Bautista
La guanyadora de la darrera edició del Sona9 està immersa en la preproducció d’un disc que gravarà a Bucbonera Studios entre final d’abril i principi de maig. Bautista ha confiat en Carlos Manzanares, experimentat productor que ha treballat amb el cantant malagueny El Kanka, entre d’altres. La sortida del primer disc de la cantautora de Martorelles està prevista per a principi de setembre.

Resiliència
El grup de rap a camí entre Manlleu i Castelldefels preveu treure el tercer disc l'1 de març a través del segell Kasba Music. Dels pocs detalls que se'n tenen hi ha la col·laboració en una cançó de la formació basca Skakeitan.


Joan Isaac i Sílvia Comes
També arribarà als prestatges l'espectacle que han estat confeccionant els dos cantautors i que ja han portat als escenaris. A principi d'any arribarà aquest àlbum a través de Picap, on queden enregistrades les versions que els dos han fet de les cançons unviersals de Silvio Rodríguez.

Les Cruet
El segon disc de Laura Crehuet i companyia sortirà amb Bankrobber el proper 22 de febrer, es dirà Cérvols i astres i continuarà amb el camí punk somiador encàs amb Pomes agres (Bankrobber, 2016).

Joan Boada
De les informacions que es tenen sobre el nou disc de Joan Boada (La Carrau) hi ha la data de sortida (el 29 de març), el segell que el publicarà (Kasba Music) i que ha estat gravat durant aquesta tardor al Sia Studio de Jordi Armengol (Lluís Llach, Sangtraït).

Albert Palomar
Conegut per ser un dels membres dels manresans Plouen Catximbes, Palomar editarà aquest any el seu tercer disc. Concretament sortirà al març via Microscopi i s'està coent aquests dies a Olesa de Montserrat.

Estramoni
Aquest quintet ja ha passat per festivals com el Primavera Club sense encara haver tret cap referència. Aquest any és el del debut d'Estramoni, banda de pop en català que beu de Mishima, El Petit de Cal Eril o Manel i que podrem sentir a partir de març, que és quan surt el seu disc amb el segell Delirics.
 

Estramoni. Foto: Arxiu Primavera Club 2018


Rusó Sala
La cantant i compositora està preparant un àlbum en directe del concert que va fer el passat 24 de novembre al Convent de Pontós acompanyada d'Aleix Tobias a la percussió i de Míriam Encinas a la dilruba, la viola, les flautes i també a la percussió. El disc l'editarà Microscopi, estarà a la venda a partir del 8 de març i es dirà Desirem.

Esperit!
Mau Boada torna aquest any amb un nou disc bullit a la falda del Montseny durant els últims mesos. El multiinstrumentista inclassificable torna de la mà de Bankrobber després del disc compartit amb el valencià Negro Heráclito (La Castanya, 2016). El disc tindrà moltes col·laboracions, es dirà La Ilíada i de moment ja se n'ha avançat un videoclip.


Oest Trip
El 8 de feber es publica el primer treball del projecte d'Oest de Franc, vuit cançons que es mouen entre la psicodèlia, el folk i algunes pinzellades de blues. L'editarà RGB Suports.

Her Little Donkey
Where's the Glow (Hidden Track, 2019) serà el nou àlbum de la banda barcelonina de pop lluminós. Sortirà l'1 de març i l'han gravat aquesta tardor als estudis Caballo Grande de les Corts.

Menut
Carles Blanch, l’ànima de l’ara trio Menut, guanyadors del premi Joventut del Sona9, serà el primer d'entrar a l’estudi per gravar el que ha de ser el seu primer disc. A final de febrer es tancarà a Bucbonera Studios i amb l’ajuda de l’enginyer de so, Tomàs Robisco, confeccionarà un treball cridat a revolucionar els fonaments del folk i la cançó amb la seva barreja d’electrònica i nous sons. El disc, encara sense títol, es publicarà aquesta primavera.
 

Menut. Foto: Carles Rodríguez


Xavier Calvet
El segon disc del projecte de Xavier Calvet en solitari veurà la llum el proper març. Es dirà Crosswinds, el torna a editar Bcore i ha estat enregistrat als familiars estudis Ultramarinos de Sant Feliu de Guixols, on Calvet ha gravat des l'època de Bullitt. La cançó d'autor amb tocs de folk i americana tornarà a sonar amb ganes ben aviat.

Aran
Carles Ribes i Albert Segú són Aran, el duet que debutarà aquest any amb el seu primer disc, del qual encara no se sap el títol. Es publicarà a través d'U98 Music a l'abril, i de moment tenim pistes de com sonarà gràcies al primer avançament, "Hiverns". Pop-folk sensible i terapèutic.


L'Home Invent
La formació de Montcada i Reixac, guanyadora del premi Èxit i per Votació Popular del Sona9, està acabant de confeccionar unes cançons que formaran part d’un EP que gravarà al març també a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui. Aquest disc, que sortirà tant en format físic com digital a través de les diferents plataformes musicals, els servirà per fer un salt en la seva carrera musical.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, Joan Isaac i Sílvia Comes, Resiliència, Xavier Calvet, Aran, Les Cruet, Esperit!, Oest Trip, L'Home Invent, Estramoni, Sandra Bautista, Menut, Pares, discos, llistes, Joan Boada, Albert Palomar, Rusó Sala, Her Little Donkey, Enric Hernáez, novetats 2019

COMENTARIS

Blaus de llunyania

Anònim, 16/01/2019 a les 21:47

Hi ha un disc que també arriba, es tracta de Blaus de llunyania de la Sissa Viva i cia.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.