estrena

«Nostrum Mare» o El pont de mar blava d'Helevorn

El grup mallorquí de doom mètal ultima la sortida del seu quart àlbum, 'Aamamata', per al proper 23 de gener

| 18/01/2019 a les 13:30h

Helevorn
Helevorn | Tuco Martín
El grup mallorquí Helevorn és una de les bandes de culte del mètal estatal. El seu quart disc, Aamamata, sortirà de la mà del segell rus Solitude Productions. "Nostrum Mare" és el títol de la cançó que avui estrenem a Enderrock.cat. El cantant, Josep Brunet, en fa cinc cèntims, "Hem volgut establir un paral·lelisme entre la Aamamata, un cant fúnebre de les Illes Salomó, i el cant fúnebre de la Sibil·la". El disc és una oda a les 15.000 persones mortes al Mediterrani en els darrers quatre anys, que han trobat el seu destí fugint de l'horror de la guerra i la misèria. La lletra és una adaptació del poema "El pont de mar blava" de Miquel Martí i Pol. 


En aquest nou senzill hi podem sentir recitar fragments del poema de Martí i Pol en vuit llengües de pobles que envolten el Mediterrani: el català, l'italià, el maltès, l'hebreu, el grec, l'àrab, el castellà i el francès. "Nosaltres som un cúmul d'aquestes societats que formen part del Mediterrani, descendents d'esclaus, de comerciants i de pagesos, la nostra pàtria és la mar. Ara és un cementeri humà i ha quedat reduïda als interessos privats d'uns pocs."

Tot el disc gira al voltant del concepte de la mort injusta d'innocents. Sigui en referència a la sortida dels refugiats o en memòria de les represaliades Roges del Molinar encapçalades per l'activista Aurora Picornell, durant la Guerra Civil. "Nosaltres som un grup bastant apocalíptic, ens interessa la humanitat en un sentit ampli i filosòfic. Resulta que ens hem politizat molt en el darrer disc perquè no podem mirar cap a una altra banda. Si parlem de l'esdevenir de la raça humana, del que estem fent, de la mort al mar, estem fent política. Crec que la política és ben necessària", conclou Josep Brunet.

Tour canadenc
Els mallorquins Helevorn són una de les bandes més respectades del gènere, també, més enllà de les nostres fronteres. El proper mes de maig realitzaran una gira de catorze dates recorrent d'est a oest l'immens Canadà juntament amb els mexicans Majestic Downfall. "Aquesta oportunitat ha arribat gràcies a la proposta d'un promotor canadenc i d'una banda mexicana, que ja eren amics nostres. La veritat és que estem molt emocionats, quan obríem els ulls la gira ja estava confirmada." És una gran notícia per al mètal del país. Per a qui vulgui fer un tast d'aquestes noves cançons abans, podrem trobar el grup illenc el 22 de febrer a la sala Upload de Barcelona i el 23 de febrer a la sala Es Gremi de Palma, acompanyats en els dos casos pel grup danès Saturnus, llegenda del mètal internacional.
 

Helevorn. Foto: Tuco Martín

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, EDR Balears, Helevorn, estrena, metal, heavy-metal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.