Actualitat

Els punxadiscos que tornen a l'EGB

Toni Peret, Josep Maria Castells i Quique Tejada porten el control musical de la gran festa 'Yo fui a EGB' que aterra al Palau Sant Jordi el proper 9 de febrer

| 16/01/2019 a les 17:00h

Dream Team
Dream Team | Dustin Robbins
Nostàlgics d'una joventut ja passada amb ganes de divertir-se de valent recordant aquelles cançons i aquella generació d'artistes que els van veure créixer. Aquest és el perfil del públic que ha omplert els darrers espectacles de Yo fui a EGB a grans recintes de Saragossa i Madrid, i el que probablement inundarà el Palau Sant Jordi de Barcelona aquest proper 9 de febrer.

Amb la intenció de reviure aquells meravellosos anys setanta, vuitanta i noranta en els quals s'impartia una educació general no tan bàsica, el cartell de la festassa l'acaba de lligar del tot un trio de dijeis de renom, l'anomenat Dream Team. Toni Peret, Josep Maria Castells i Quique Tejada són els encarregats de traslladar l'audiència a una època passada, entre els concerts d'Ana Torroja, Desireless, Katrina & the Waves, La Union, OBK, Ole Ole o Pino D'Angio. Tot amenitzat per l'humorista Carlos Latre com a conductor de l'espectacle.

Toni Peret descriu el xou com "una vivència única, una estona plena de sensacions i sobretot de bons records". Les cinc hores d'espectacle són molt més que una consecució de concerts, "el públic participa molt en el xou, Carlos Latre hi dona un valor afegit". Tot i la durada de Yo fui a EGB, l'experiència fins a la data diu que "la gent no marxa ni amb aigua calenta de la pista de ball".


Peret, Castells i Tejada podríem dir que són els primers dijeis de l'estat que van arribar a un públic massiu. Durant tres dècades a la cabina han venut 32 milions de discos, i han passat per les seves mans coneguts remixos com els de Max Mix, Máquina total, Lo más duro o Ibiza mix. Sobre el fet que ara surtin dijeis de sota les pedres, Peret opina: "Si un art com el nostre es democratitza, és evident que hi ha gent que intentarà vendre la moto, però la situació és molt més favorable per als Djs que quan vam començar, i això és bo per a tots. Al principi érem quatre gats, la gent no coneixia la nostra professió i quan punxàvem ningú ballava".

Un cop Yo fui a EGB hagi passat per Barcelona, la festa continuarà recorrent altres ciutats de l'estat amb artistes que aniran variant d'un lloc a l'altre. Passarà per Bilbao (23 de març), València (11 de maig), Almeria (24 d'agost)..., i abans d'arribar a Catalunya l'espectacle tornarà a Madrid, el 26 de gener, un any després de la primera edició d'aquest experiment generacional.
 

Cartell de 'Yo fui a EGB' a Barcelona

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Palau Sant Jordi, Dream Team, Toni Peret, actualitat, Yo Fui a la EGB, concert

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.