actualitat

Els discos valencians del 2019

Repassem les novetats discogràfiques que arribaran al llarg d'aquest nou any

Els discos que vindran (part I)

| 27/01/2019 a les 11:00h

El Diluvi
El Diluvi | Pau Romero
Bé se sap que les terres valencianes són un cul inquiet a la recerca de nous estímuls musicals, de tots els estils i de punta a punta del seu territori. Si no pots esperar a saber quins nous àlbums depara el 2019, pots saciar la curiositat amb aquesta previsió, que inclou alguns àlbums valencians que arribaran en els propers dotze mesos.

El Diluvi
Coneguts per revisitar tot un referent com és Ovidi Montllor, la seva visió festiva de la música mestissa els ha dut per camins propis. La formació de la comarca de l’Alcoià ja treballa en noves peces pròpies que veuran la llum a l’abril.

Feliu Ventura
El cantautor xativí tornarà a escena després de vuit anys de parèntesi sense enregistrar un disc amb cançons pròpies. La seva última incursió va ser Sessions ferotges (Propaganda pel Fet!, 2018) amb Xerramequ i Els Aborígens, que passava pel flitre del reggae alguns temes propis i alguns d'Ovidi Montllor, així com també presentava dues cançons inèdites. El seu nou àlbum de cançó d’autor sortirà a la venda a la tardor.
 

Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens Foto: Juan Miguel Morales


Valira
Després que La Raíz comuniqués la seva retirada indefinida el passat mes de novembre, el guitarrista de la banda Juan Zanza es va posar en marxa i ha donat fruit a un nou projecte de rock en solitari. El músic està enllestint un disc que sortirà el proper 15 de març amb Propaganda pel Fet!

Xavi Sarrià
Nova remesa de cançons rockeres del bandautor valencià en un EP que arribarà amb els primers aires de primavera. El primer avançament de la segona referència del conegut frontman d'Obrint Pas va ser la cançó "Alliberar-nos", que venia amb videoclip inclòs.

Jamaleònics
Procedents dels municipis de Sagunt, Faura, el Puig i Puçol, aquesta formació combina una base jazz amb tocs de funk, ska i reggae. L'última incursió del grup ha estat amb "Terra tendra", i projecten un proper treball discogràfic que seguirà en la mateixa línia. Aquest proper àlbum arribarà en les properes setmanes. 


Santero y los Muchachos
La banda formada per Miguel A. Escrivá, líder de La Pulquería, s'ha passat des de l'estiu fins a la tardor del passat 2018 a València gravant el seu segon treball discogràfic. L'1 de març ja podrem escoltar com sona Rioflorido, un títol que prové del marquès que habitava el palauet on en van dur a terme la composició i gravació. 

Òscar Briz
L'alcudienc continua en forma després de l'EP No caure és que m'agafes de les mans (Owned Recordigs, 2018). L'imminent treball discogràfic, que també tindrà format de curta durada, es titularà El soroll del nostre pas (Owned Recordings, 2019) i farà referència a la transitorietat de la vida.
 

Òscar Briz Foto: Arxiu artista

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Valira, Feliu Ventura, El Diluvi, Xavi Sarrià, discos, EDR Valencià, discos 2019

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.