festivals

L'Strenes 2019 al descobert

La setena edició del festival gironí se celebrarà del 30 de març al 5 de maig

Més d'una trentena d'artistes catalans i internacionals hi presentaran novetats

Des de Lax'n'Busto, Andrea Motis i Alfred García fins a Joan Garriga, Joan Rovira i The Mani-las

L'agenda festivalera del 2019

| 30/01/2019 a les 12:30h

La tradicional inauguració del Terrat, davant del Pont de Pedra
La tradicional inauguració del Terrat, davant del Pont de Pedra | Xavier Mercadé
L'Strenes presenta la setena edició amb el lema 'el festival on tot comença', i és que des del seu naixement i com el seu nom indica, la cita gironina acull els grups i artistes que presenten novetats discogràfiques. En total, 36 actuacions a diversos escenaris de Girona. De moment ja hi ha tres concerts amb entrades exhaurides, com ara el d'Alfred García (5 d'abril, Auditori), el d'Els Catarres (12 d'abril, Auditori) i el de Lax'n'Busto (30 d'abril, Auditori), els quals han obert una nova data l'endemà, l'1 de maig. 

A l'espera de saber el grup sorpresa que inaugurarà l'edició d'enguany al Terrat de l'Oficina de Turisme (30 de març), el festival acollirà Andrea Motis (6 d'abril, Auditori), que fusionarà el jazz i la música brasilera en un nou disc que sortirà a la primavera, titulat Du outro lado do azul. Per la seva banda, la Companyia Elèctrica Dharma (6 d'abril, Teatre Municipal) encendrà l'Strenes amb el seu nou disc de temes propis, Flamarada (RGB Suports, 2019).

Gerard Quintana (La Mercè, 26 d'abril) presentarà un espectacle acompanyat d'Oest Trip vertebrat amb cançons censurades o prohibides, titulat Intocables. Més estrenes: el nou projecte d'Eduard Costa (ex-Els Amics de les Arts) amb el nom de L'Últim Indi (13 d'abril, Teatre Municipal), el nou àlbum de Macaco (Escales de la Catedral, 4 de maig) i la cloenda de Miquel Abras amb disc doble (Escales de la Catedral, 5 de maig).

També hi ha formacions que celebraran aniversaris rodons, com és el cas dels 20 anys de Mishima (Escales de la Catedral, 3 de maig) i el trentè aniversari del primer disc de Pedro Guerra, Golosinas (Ariola/BMG, 1995) (5 d'abril, Teatre Municipal). A més, hi actuaran Joan Rovira (5 d'abril, La Mercè), Doctor Prats (La Mirona, 6 d'abril), Eagle Eye Cherry (Teatre Municipal, 6 d'abril), Mourn (Yeah Indie Club, 6 d'abril), The Mani-las (La Mercè, 12 d'abril), Rosana (Auditori, 13 d'abril), Pavvla (La Mercè, 13 d'abril) i Noa (Auditori, 27 d'abril).

El festival gironí també programa concerts gratuïts a La Mercè amb les novetats musicals de Bipolar (5 d'abril), Xarim Aresté (12 d'abril), Kids From Mars (13 d'abril) i la Festa Major de l'Strenes els dies 26 i 27 d'abril amb Joina, Lildami, Buhos, Delafé, Aliena, Balkan Paradise Orchestra, Joan GarrigaIseo & Dodosound.

L''strena' d'un nou escenari: la Pujada de Sant Domènech
Les propostes protagonistes del nou espai de l'Strenes són: Toni Beiro (3 de maig), Joan Boada (3 de maig), Donallop (4 de maig) i un artista que encara s'ha de confirmar. 

Per anar escalfant motors, aquí teniu una llista de reproducció amb la música dels protagonistes: 

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Alfred García, actualitat, Lax'n'Busto, Girona, festivals, Strenes 2019, Andrea Motis, Joan Rovira, Joan Garriga

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.