Estrena

Dani Nel·lo ens convida a ballar al ritme del «Blues for Annabacoa»

El saxofonista avança una nova cançó del segon volum amb Los Saxofonistas Salvajes

| 30/01/2019 a les 13:30h

Dani Nel·lo
Dani Nel·lo
Dani Nel·lo porta dècades reivindicant la figura del saxofon com un dels intruments fonamentals de la música popular. Potser el projecte que més evidencia aquesta intenció és el de Los Saxofonistas Salvajes, amb qui el 2017 va presentar un disc homònim editat per Buen Ritmo que feia moure els malucs alhora que educava amb clàssics de jazz, de rhythm'n'blues i del primer rock'n'roll. Aquest any arriba el segon volum del disc, Los Saxofonistas Salvajes Vol. II (Buen Ritmo, 2019)m del qual avui estrenem una cançó.

Dels 13 temes del disc, Nel·lo n'ha volgut avançar "Blues for Annabacoa", una versió de la improvisació de Lynn Hope sobre aquest estàndard llatí. En paraules del saxofonista: "Durant la investigació van sorgir variacions fantàstiques d'Annabacoa com la del cubà Arsenio Rodríguez o la de Ry-Co Jazz des de la República del Congo. A la nostra versió les guitarres hi aporten un contrapunt elèctric". Escoltem-la!



El sextet de músics que han treballat amb Dani Nel·lo saben que la proposta que presenten va més enllà de l'homenatge, que on vol arribar és a l'essència del saxofonista salvatge per poder trobar la seva pròpia veu. El músic, que ha format part de bandes com Rebeldes o Mambo Jambo i ha col·laborat amb artistes de la talla de Loquillo o Bunbury, torna amb aquest segon volum que es publicarà el proper divendres 8 de febrer.

Els primers concerts de presentació que faran Dani Nel·lo y Los Safofonistas Salvajes seran al Picnic Jazz de Terrassa el 17 de març, a la sala El Sol de Madrid el 28 de març, a l'Auditori de Banyoles el 13 d'abril i al del Vendrell el 20 del mateix mes.

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Los Saxofonistas Salvajes, saxo, Dani Nel·lo, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.